To dobrze że chociaz pizza mi pozostaje.
BTW: Ja tam wolę pizze z takich mniejszych prywatnych/osiedlowych pizzerii niż z sieciówek bo w takiej telepizzy czy innym dominium to na ilość a nie jakość robione.
wakacje2010 napisał(a):witam,
ja byłam wPoljice koło Trogiru.
podaje ceny za obiady w trogirze w resteuracyjkach.
- frytki + griliowany kurczak - 60kn
- frytki + skalmary grillowane - 62kn
- pizza - mysle,że duża okolo 45-60kn w zalezności z czym ta pizza jest
- frytki + grilowana wieprzowina 62kn
- napoje w resteur ok 15kn (soki, sprite itp)
- cały talerz owoców morza - podrzewany palniczakmi - porcja na 2 osoby - 160kn.
wg. ceny nie sa wieksze w restauracjio od cen w Polsce. - bo gdzie obiad kosztuje 30zł w restauracji???
w mnijeszych barach, knajpach ceny sa niższe.
porcje generalnie są duze, mozna sobie pojesć.
kropi napisał(a):Trogir i okolice, lipiec 2015 - piwo 20-30 kn, woda 20-30 za 0.7, wino miejscowe 70-120 kn za 0.7, ośmiorniczki 60-100 kn, pizza (spora i dobra) 45-70 w zależności od ilości dodatków, mięcho od 100 do 200, często proponują porcję 2 osobową z różnymi rodzajami mięsa za 140-350 kn. Za obiad dla 2+2 wychodziło od 300 do 420 kn. Espresso 8 kn.
Knajpy zwykle wystawiają menu i warto się zapoznać przynajmniej z rzędem cen. Dziś w gazecie pisali, że nad morzem pizza potrafi kosztować i 110 kn a byle sendvič 80.
A, jeszcze lody. Od 5 do 15 za kuglicę. Przy czym chorwacka kuglica = 2-4 kulek polskich, zależy kto nakłada . Najdroższe ale też i najlepsze lody są w Dubrowniku kolo wejścia na mury. Zdecydowanie polecam i aż żałuję że w tym roku nie da rady
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne