oki dzięki poczytam głównie mam zamiar korzystać z tego obiektywu
w plenerze ptaszki zwierzątka też choć bardziej krajobrazy
21monika napisał(a):I tak poczytałam i tak pomyślałam, że może jakiś mały zgrabny aparacik sobie sprezentuje z okazji imienin.
Myślę jednak o czymś w rodzaju Canona eos m3.
Co WY na to.
Bea.ta napisał(a):21monika napisał(a):I tak poczytałam i tak pomyślałam, że może jakiś mały zgrabny aparacik sobie sprezentuje z okazji imienin.
Myślę jednak o czymś w rodzaju Canona eos m3.
Co WY na to.
To wszystko zależy co chcesz z nim robić
Ja mam Eosa M i szczerze mówiąc nie zadowala mnie
wymienna optyka i owszem - bo zestaw canonowych obiektywów mam zgromadzony od lat, ale musisz mieć do niego adapter za jakieś kolejne 4 stówki chyba.
Z przykręconą 200tką wygląda co najmniej głupio jak na moje oko i dla mnie jest dość nieporęczny, ale może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona do dużego eosa z gripem i wtedy czuję, że mam aparat w ręce.
Bardzo brakuje mi wizjera, bo podgląd na ekranie mnie wkurza - a w pełnym słońcu to już całkiem bez sensu
Jeśli chcesz drogą zabawkę z multum dodatkowych filtrów i cudów - możesz go kupić ale ja nadal skupiam się na dużym
Możesz oczywiście mieć tylko kitowy obiektyw 18-55 bo może Ci to wystarczy
21monika napisał(a):Ok. Już sprawdzam i przemyślę.
I oczywiście dziękuję
kmichal napisał(a):Witam.
Mam pytanie dotyczące oprogramowania do zdjęć, które jest dołączone do sprzętu przy jego zakupie.
Mam obecnie Lumixa FZ38 i dzięki jego oprogramowaniu mogę zgrane z niego filmy w formacie avchd nagrywać na dvd i oglądać z odtwarzacza dvd. Jednak chcę zmienić aparat na Sony HX300 i mam w związku z tym pytania:
- czy będę mógł korzystać z programu od Lumixa do zgrywania zdjęć i filmów z Sony i czy będę mógł również w ten sposób nagrywać te filmy z avchd na dvd jak dotychczas
- czy oprogramowanie od Sony też ma taką możliwość nagrywania zgranych filmów z aparatu w avchd na dvd
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
grzesiek-swidnica napisał(a):Cześć, luknij tutaj http://www.sony.pl/support/pl/product/D ... dDownloads
yooshky napisał(a):MWN napisał(a):Zobaczymy czy ci się uda, ja wysyłałem z 50 potwierdzeń i skanów wszystkich potrzebnych (?) im papierów i do dzisiaj nic. A było to w lutym.
Na pewno dam Ci znać. Póki co, czekam na zamówiony sprzęt.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja