grzesiek-swidnica napisał(a):Według mnie to Nikon i tylko Nikon. Pracuję w lombardzie więc mam często okazje potestowac aparaty, od najtańszych cyfrówek po drogie lustrzanki. Sony - piksele przy powiększeniu zdjęcia po prostu zabijają. To chyba najczęściej spotykana wada.
Felipes napisał(a): tylko lustrzanka daje możliwość rozwoju, nawet tania 50mm 1.8 daje tyle frajdy
greenrs napisał(a):Felipes napisał(a): tylko lustrzanka daje możliwość rozwoju, nawet tania 50mm 1.8 daje tyle frajdy
Tylko, że nie każdy jest fotografem i czuje potrzebę rozwoju w tym akurat kierunku. Są sytuacje, gdy cenimy możliwość schowania aparatu do kieszeni spodni a taszczenie bądź co bądź ciężkiego sprzętu wydaje się mało komfortowe
grzesiek-swidnica napisał(a):Według mnie to Nikon i tylko Nikon. Pracuję w lombardzie więc mam często okazje potestowac aparaty, od najtańszych cyfrówek po drogie lustrzanki. Sony - piksele przy powiększeniu zdjęcia po prostu zabijają. To chyba najczęściej spotykana wada. Nikon - miodzio, jakość zdjęć zrobionych kompaktem Nikona powala na kolana niektóre lustrzanki.
grzesiek-swidnica napisał(a):Tak, tylko mówimy o aparatach do tysiąca złotych Miałem do czynienia z tańszymi lustrzankami Sony no i przy powiększęniu zdjęć wychodziło np coś takiego Wiadomo, większość z nas nie będzie oglądać takich szczegółów , no ale Ale posiadałem też najtańszą i chyba najmniejszą lustrzankę Olympusa E-420 z dwoma wymiennymi obiektywami za którą zapłaciłem coś koło 1800 zł i jakość zdjęć była na pewno lepsza od luster Sony za które trzeba było wtedy zapłacić koło 3 tyś.
jacek73 napisał(a):Witam wszystkich jeszcze weekendowo
ale do rzeczy,
mam pytanie odnośnie teleobiektywu do Nikona D3200 z obecnym obiektywem 18-105 mm VR
zastanawiam się nad dwoma
1.Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR cena około 2050.zł
2.Nikon Nikkor AF-S DX 55-300 mm f/4.5-5.6G ED VR cena około 1000.zł
czy warto wydać raz tyle pieniędzy i mieć lepszy czy wystarczy mi tańszy?czy jest duża różnica
w użytkowaniu-fotografowaniu? fotografia amatorska
Pozdrawiam Jacek
Powrót do FotoCroClub - dyskusja