witia napisał(a):yooshky napisał(a):Nie chcę zakładać nowego wątku (choć może powinienem?).
Podepnę się pod ten, najwyżej moderator przeniesie.
Chcę zmienić aparat głównie z myślą o tegorocznym wyjeździe do Cro.
Nie chcę klasycznej cyfrowej lustrzanki ze względu na ceny body i optyki której raczej zmieniać nie będę.
Aparat będzie używany raczej sporadycznie więc nie ma co inwestować za bardzo.
Nie potrzebna mi lustrzanka z megaoptyką po to by fotografować przysłowiową "ciotkę zjadającą kotleta".
Myślałem raczej o hybrydzie. Jako, że troszkę wypadłem z fotograficznego obiegu proszę o radę.
Zainteresował mnie Canon PowerShot SX60 HS. Warto za niego zapłacić 1,7k PLN?
Zależy mi na jasnym obiektywie z dużym zoomem do robienia głównie zdjęć krajobrazowych.
A może coś innego w cenie do 2k PLN?
A ja bym jednak polecił to:
http://www.euro.com.pl/lustrzanki/nikon ... aw.ds#opis
Wiem, nie chcesz lustrzanki. Musze jednak napisać, że w ubiegłym roku przesiadłem się z dobrego kompaktu na tego Nikona i już za nic bym do kompaktów nie wrócił. To prosty model, ale frajda z robienia i oglądania zdjęć naprawdę duża. I nadmienię, że to jest moja pierwsza lustrzanka. Oczywiście nie jestem żadnym zawodowcem. Trochę poczytałem, popytałem, popatrzyłem i efekty są naprawdę fajne . Dokupiłem tylko pokrowiec i filtr UV (na razie)
Potwierdzam, mam ten zestaw trzeci miesiąc i jestem mega zadowolony... zdjecia na forum