Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jakalustrzanka???

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.10.2008 14:54

Jak zarabiają to OK... ale tak czy inaczej komentarze są świetne :lool:

Taki obiektyw jak ja pokazałem można kupić jedynie dla lansu i z zaklejoną nazwą firmy nosić się z nim po Krupówkach uważając przy tym, żeby kogoś nie zabić :lool:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.10.2008 14:55

FUX napisał(a): jedni kupuja taki obiektyw

FUX o którym obiektywie piszesz :?: Bo ten co Voluś wstawił to jest do bezkrwawych foto łowów w afrykańskiej sawannie, natomiast ten co wstawił Lesio, nadaje się co najwyżej do krwawych łowów poprzez zdzielenie nim zwierza w łeb :wink:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 28.10.2008 16:22

Poczytałam komentarze do tego Canona-umieram ze śmiechu! :) :) :)
Każdy ma, na co go stać :wink: -stara prawda a jeszcze starsza, że wielu ma chociaż ich nie stać :evil:
Jeśli zarabiają-niech zarabiają! Niestety wielu wokół lanserów, co wszystko robią na zielonym (sorki Zielony :wink: ) ale lufkę muszą mieć najlepiej do kolan :wink: :wink:
Pochwalę się, zakupiłam sobie ostatnio stałoogniskowego Jupiterka 135 i muszę powiedzieć, że super jest radziecki sprzęt! Mocowanie mam do Nikona (D70s) i rewelka, bo bez adapterów i soczewek. Polecam stary
:wink: dobry i w miarę tani sprzęt! Ale wszystko trzeba na M :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.10.2008 16:25

Violak ja mam jeszcze Jupitera 200mm f/4. Boskie szkło, a jakie k... ciężkie :devil: Ruska stal nie gniotsja nie łamiotsja :devil: i nie sprzedam go :lol: bo wziąłbym za niego śmieszne pieniądze :lol: a może jeszcze do niego wrócę :?: :roll: jeść nie woła a i adapter do niego mam :mrgreen:
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 28.10.2008 17:07

Ja mam Taira 135 2,8, Heliosa 44m-2 58/2 i ostatnio nabyłem Ranoxa 85-210 3,8.
Ostatni to japończyk ale szkła ma ruskie.Wszystko na gwynciu m42 full manual. Ponoć do starch ruskich szkieł Zeiss sie nie umywa, bo do wyrobu był używany piasek z syberii - bardzo czysty. Właściwie to najczęściej używam tych 3 szkieł :lol: i nie brakuje mi AF, no może czasem. W dodatku Soniak mierzy światło przez analogi.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.10.2008 18:12

FUX napisał(a):Leszek Skupin
A nie braleś pod uwagę faktu, ze jedni kupuja taki obiektyw dla lansu, tylko, jak sie z TYM lansować, skoro nieporęczne, a inni, zapewne większość, używa tego, aby zarabiać....

Chłopcy... A nie wzięliście pod uwagę możliwośći napisania komentarza przez żartownisia? Przecież to widać! Hehehe Zdarzyło mi sie pare razy trzymać w rękach jasną trzysetkę L Canona na jakimś meczu. Raz sześćsetkę (oczywiscie nie swoją!). To wszystko. Może teraz czasy sie zmieniły? Najprędzej to pewnie mają takie coś szantażyści :) Jedna odpowiednia fotka i kasa na koncie jest ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.10.2008 18:14

Plumek napisał(a):
FUX napisał(a):Leszek Skupin
A nie braleś pod uwagę faktu, ze jedni kupuja taki obiektyw dla lansu, tylko, jak sie z TYM lansować, skoro nieporęczne, a inni, zapewne większość, używa tego, aby zarabiać....

Chłopcy... A nie wzięliście pod uwagę możliwośći napisania komentarza przez żartownisia? Przecież to widać! Hehehe Zdarzyło mi sie pare razy trzymać w rękach jasną trzysetkę L Canona na jakimś meczu. Raz sześćsetkę (oczywiscie nie swoją!). To wszystko. Może teraz czasy sie zmieniły? Najprędzej to pewnie mają takie coś szantażyści :) Jedna odpowiednia fotka i kasa na koncie jest ;)

Plumek. Dobrze prawisz... :mrgreen:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 29.10.2008 17:54

FUX napisał(a):Plumek. Dobrze prawisz... :mrgreen:

Tak sobie czytam ten wątek, jak tłucze się właściciel Nikona z Canonem lub Sony i na odwrót. Tymczasem pomału, po cichu na rynek wchodzi legenda, Rolls Royce w świecie sprzętu foto, nie mniej nie więcej, tylko Leica, z modelem S2.
Przy tym wszystkie Wasze spory, kłótnie i targi cichną, analogicznie do świata motoryzacji, jak na spotkanie maniaków Golfów przyjedzie się Rollsem. Wszyscy obserwują, oglądają, patrzą do czego by się tu przyczepić, gdy okazuje się, że najlepiej wsadzić sobie palce w uszy, krzycząc "niee, niee, to niemożliwe, to jest lepszeee...".
Tymczasem popatrzcie i podziwiajcie: TUTAJ i zacznijcie sie zastanawiać nad ewentualnym ustanowieniem hipoteki :)

Pisałem to ja, właściciel jedynego słusznego systemu Minolta (!!!) AF.

Rafał
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 29.10.2008 18:44

Jakoś nie potrafię się ekscytować takim aparatem, podobnie jak Rollsem.
Wolę się cieszyć tym co mam przed obiektywem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2008 18:49

dub.religion napisał(a):Jakoś nie potrafię się ekscytować takim aparatem, podobnie jak Rollsem.

To masz dokładnie tak jak ja :wink:
Pozdrav
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 29.10.2008 18:51

dub.religion napisał(a):Jakoś nie potrafię się ekscytować takim aparatem, podobnie jak Rollsem.

To doskonale. Szkoda, że inni tak nie mają i wyszukują co tam u kogo i w jakim zakresie ISO szumi :lol:

Pozdrawiam
Rafał
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 29.10.2008 23:01

Urzeczony fotogrfiami z forum :D postanowiłem zakupić "pierwsze lustro" (zenita z lat młodości nie liczę bo było dawno temu i pewnie "nie prawda").
Po namyśle zamówiłem Pentax'a K20D z kitem 18-55 oraz tele tez Pentaxa 55-300.
A dlaczego ? Bo niezłe parametry, dobrze leży w mojej łapce i cena już przyzwoita.
Pozostało czekać na paczuszkę i "pstrykać" :D .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.10.2008 00:52

Gratulacje Lechu i samych dobrych zdjęć :lol: :lol: :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.10.2008 06:55

No! Lechu! Do roboty :) Tylko zadowolenia z nabytku!
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 30.10.2008 07:18

A ja sobie myślę, że te cuda techniki niekoniecznie dają możliwości rozwoju :lool: A przecież dobre zdjęcie rodzi się w głowie i czasami chodzi sie pare dni z pomysłem zanim naciśniemy spust, znajdziemy światło itd. Nie jest sztuką przejechać wyścig na wypasionym sprzęcie ale właśnie na byle czym :wink: - wtedy fotografia daje radość nie mam zamiaru sie kłócić co jest lepsze Nikon czy Canon czy Minolta, - to mnie nie interesuje,hihiiii :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

jakalustrzanka??? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone