Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka wyspe wybrać w Chorwacji?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monaryb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaryb » 24.05.2009 18:52

Witam. Prosze o rade co do wyboru wyspy w Chorwacji. Bedzie to nasza druga podróż do Cro. Pierwszy raz bylismy z mężem w 2004 roku w Dubrowniku oraz Splicie (spalismy pod namiotami) ale w tym roku chcemy wybrac jakąś wyspę i chcemy mieszkac w kwaterze. Dodam że mamy córeczkę która ma 2 latka i chcielibyśmy miejsce nie za bardzo zaludnione oraz z jakąs taką przyjazną plażą dla córki :D Wszystkie porady będą mile widziane i jeżeli macie jakieś namiary na kwatery to również poproszę 8)
Dziekuję i pozdrawiam.
Monika.
Eewwaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eewwaa » 24.05.2009 19:14

Polecam wyspę Murter. Jest bardzo przyjemnie, ludzi nie za dużo, tak w sam raz. Plaże wspaniałe, również piaszczyste, Wasz Bąbelek będzie miał się gdzie bawić.
Miejsce w sam raz na super odpoczynek. Gorąco polecam 8)
A namiary na kwaterki? Proszę bardzo:
http://www.adria-island.org/pl/zakwater ... cja-murter
monaryb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaryb » 24.05.2009 19:51

Dziękuje serdecznie,juz przeglądnęłam sobie te oferty,wyspa jest piękna i myśle ze faktycznie można się nad nią poważnie zastanowić,żeby tam pojechać,teraz pozostaje mi przekonać męża,pozdrawiam :D więcej sugestii, propozycji oraz porad bedzie mile widziane :-)
Ostatnio edytowano 24.05.2009 20:26 przez monaryb, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.05.2009 20:02

Witaj,
Wszystkie wyspy są piękne..najlepiej o każdej poczytać , obejrzeć zdjęcia i wtedy podjąć ostateczną decyzje.na forum są wszystkie niezbędne informacje, wystarczy trochę chęci, aby poszukać miejsca dla siebie !
Polecam Brac, bardzo ładna wyspa, spędziłam na niej bardzo miło czas :)
tu relacja ze zdjęciami
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0
Inne wyspy też są bardzo piękne:
masz do wyboru jeszcze Krk, Pag, Hvar, Rab, Korculę, Cres itd...
Najlepiej jak sama wybierzesz tą, która spełnia Twoje wymagania..
monaryb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaryb » 25.05.2009 19:38

Dziekuję Ines za odpowiedz, "twoją" propozycje bierzemy po uwagę z mężem :D aczkolwiek czytamy jeszcze o innych miejscach i mam nadzieje że się wkrótce zdecydujemy na jakieś miejsce :D
Pozdrrawiam :D
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 25.05.2009 22:39

Nie pchajcie się z dzieckiem tak daleko. Na pierwszy raz
wystarczy KRK. Blisko, dużo zieleni ( i cienia!!!) PORAT! no
i można robić wiele krótkich i nie męczących wycieczek
-Cres-i dalej, Istria przez Opatiję i Lovran, Rab itd.
monaryb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaryb » 31.05.2009 16:08

...dziekuję wszystkim za rady :) nasze rozmyślania zawęziliśmy do wyspy Hvar i Brać. Załozyłam dzis nowy temat dotyczący noclegu tzn. rezerwować czy jechac w ciemno, ale to juz nowy temat :D
Dzieki i pozdrawiam. Papa :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.05.2009 16:14

Monaryb, skoro Hvar wchodzi w grę to Klub Miłośników Wyspy Hvar może się okazać pomocny.

Pozdrawiam :)
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 31.05.2009 19:03

ines a co poleciłabys dla rodziny 2 osobydorosłe, 10-latek i 15-latek?uwielbiamy chodzic po gorach. plaza w normach leniuchowania ale to juz ostatecznie w przerwach zwiedzania.do dyspozycji mamy 4,5 tys zł.czy to wystarczy?no i co wybrac bo juz zgłupiałam całkowicie. urlopy mamy od 1 do 15 lipca.bede wdzieczna za odpowiedz.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 31.05.2009 21:48

beci37 napisał(a):ines a co poleciłabys dla rodziny 2 osobydorosłe, 10-latek i 15-latek?uwielbiamy chodzic po gorach. plaza w normach leniuchowania ale to juz ostatecznie w przerwach zwiedzania.do dyspozycji mamy 4,5 tys zł.czy to wystarczy?no i co wybrac bo juz zgłupiałam całkowicie. urlopy mamy od 1 do 15 lipca.bede wdzieczna za odpowiedz.

podaj maila to mogę wysłać trochę propozycji :)
pozdrawiam
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 01.06.2009 17:41

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
i jak to finansowo wychodzi?nie jestesmy wybredni, lokum aby sie umyc i przespac, wypady sa wazne...okolice reszta to pikus
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 05.06.2009 19:10

ines jesli znajdziesz czas odpisz mi...mnie zafascynowała makarska... najwiecej roznorodnosci jak dla nas, ale moze cos od siebie dorzucisz
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 05.06.2009 19:25

Polecam Korczule, super wyspa i ma piaszczyste plaze. Bylem osobiscie i polecam
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 05.06.2009 19:49

kawa my lubimy jezdzic zwiedzac, chadzac po gorkach, nie lubimy jednego miejsca zanudzilibysmy sie, najchetniej jezdziłabym zwiedzajac tak jak ines ale nie chce na pierwszy raz gdy nigdy nie byłam za granica porywac sie na taką trasę....
ale twoja oferta tez miła ...juz zagladam co tam w trawie piszczy
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 06.06.2009 06:56

Ja też lubię zwiedzać i to robię. Nie mieszkałem na samej Korczuli tylko na Peljesacu w miejscowości Orebić i stamtąd robiliśmy wypady w różne miesca (Korczula, Mljet, Ston, Dubrownik,Medjugorie).
I mogę ci polecić kwaterę na Peljesacu w miejscowości Prapratno k. Stonu
Tu link : http://www.apartmani-ledinic.com
Byłem tam osobiście, dom położony w pięknej zatoce, nad samym morzem,piaszczysta plaża, idealne miejsce do wypadów.
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone