Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką wyspę polecacie z małymi dziećmi?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BartKat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartKat » 22.07.2016 14:58

Witajcie CroManiacy!

Niestety nasze tegoroczne wakacje w Chorwacji dobiegły końca. Jak zwykle były udane i planujemy powrócić 2017.
Nieśmiało myślę o wyspie, tylko nie bardzo wiem o której.
Gdyby ktoś z Was, chciał się podzielić informacjami/doświadczeniami będę zobowiązany.
To na czym nam zależy to:
- maksymalnie blisko morza z płaskim zejściem ( chodzi o dzieciaki)
- w miarę nowoczesny apartamet
- miejsce do cumowania łodzi
- najlepiej mało popularne miejsca (brak tłumów na plaży)
- dojazd samochodem
- nie dalej niż 1200 km ze śląska:)

Jeśli macie jakieś sprawdzone apartamenty, miejsca lub wyspy to proszę o informację.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Bartek
Malowa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malowa » 04.08.2016 15:01

Witaj,

ja poleciłabym Ci wyspę Ugljan z której wróciłam kilka dni temu. Zarówno Ugljan jak i Pasman (te dwie wyspy są połączone mostem) są wg mnie znacznie mniej oblegane przez turystów, dominują tam Chorwaci. Nie ma wielkich gór więc szybko mozna przemieszczać się po całej wyspie/wyspach.
Pod kątem małych dzieci polecałabym miejscowość Kali na Ugljanie - apartamenty w okolicy Put Male Luke i plażę Mala Luka. Jest prysznic, bar, boisko, mały plac zabawa i ... w środku dnia bywało tam ok 5 rodzin maks. Płytkie zejście do wody i drobne kamyczki.
Załączniki:
Kali-bar.jpg
Bar na plaży
P1010253.JPG
Plaża Mala Luka
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 04.08.2016 15:18

A może Brač? :)
BartKat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartKat » 08.08.2016 08:05

Malowa napisał(a):Witaj,

ja poleciłabym Ci wyspę Ugljan z której wróciłam kilka dni temu. Zarówno Ugljan jak i Pasman (te dwie wyspy są połączone mostem) są wg mnie znacznie mniej oblegane przez turystów, dominują tam Chorwaci. Nie ma wielkich gór więc szybko mozna przemieszczać się po całej wyspie/wyspach.
Pod kątem małych dzieci polecałabym miejscowość Kali na Ugljanie - apartamenty w okolicy Put Male Luke i plażę Mala Luka. Jest prysznic, bar, boisko, mały plac zabawa i ... w środku dnia bywało tam ok 5 rodzin maks. Płytkie zejście do wody i drobne kamyczki.

Dziękuje za informację - jeszcze jedno pytanie: czy polecasz jakiś konkretny apartament czy szukać ogólnie?

Pozdrawiam

Bartek
BartKat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartKat » 08.08.2016 08:06

figusek napisał(a):A może Brač? :)

Zdecydowanie brałem Brać pod uwagę:) Tyle, że nie znalazłem póki co apartamentu w pierwszej linii przy plaży.
Masz może jakieś namiary?

Pozdrawiam

Bartek
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.08.2016 13:02

Baska na Krk jeżeli nie przeszkadzajął tłumy ludzi
Pag na Pag jeżeli nie przeszkadza krajobraz księżycowy
mogę na maila wysłać kwatery gdzie mieszkaliśmy
BartKat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartKat » 10.08.2016 13:06

Od tłumów jak najdalej...
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 10.08.2016 13:18

BartKat napisał(a):

Zdecydowanie brałem Brać pod uwagę:) Tyle, że nie znalazłem póki co apartamentu w pierwszej linii przy plaży.

Pozdrawiam

Bartek

Może poszukaj czegoś w Povlji, myślę, że okolice zatoki Ticja Luka będą odpowiadały Twoim oczekiwaniom :)
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 13.08.2016 09:27

to może Postira lub Sutivan na Brać
maliksa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maliksa » 14.08.2016 21:20

nie wiem, czy macie dobre kryteria wyszukiwania. też szukałem łagodnych zejść itd. wszystko fajnie dopóki dzieci (młodszy 3lata) nie odkryły radochy ze skakania do wody z małych skałek. I co z tego, że było płaskie wejście, skoro z niego nie korzystaliśmy. na skałki - kilka skoków do wody - oczywiście w rękawkach. pływanie też na głębszej wodzie - bo lepiej.

co polecam. Cres; Mali Losnij; Camp Cikat - opcja mobil-home. jest tak świetny dla dzieci park wodny. mnóstwo zabawy.
Mati2810
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mati2810 » 23.08.2016 12:57

Zdecydowanie wyspa Brač. Byłem w miejscowości Postira. Było super. Może też Bol czy Pučišča. Ogólnie Brač jest cudowną wyspą. Wrócę tam napewno. Mogę też polecić Korčulę.
BartKat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartKat » 05.10.2016 21:45

figusek napisał(a):
BartKat napisał(a):

Pozdrawiam

Bartek

Może poszukaj czegoś w Povlji, myślę, że okolice zatoki Ticja Luka będą odpowiadały Twoim oczekiwaniom :)

Jakieś sprawdzone apartamenty w okolicy Ticja Luka polecacie?
Marcin_Rz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin_Rz » 15.07.2017 13:56

A co powiecie na temat wyspy Krk?
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 15.07.2017 15:23

Serducho rośnie jak widzę ilu fanów ma Brač :mrgreen:
Sutivan polecę dlatego że oprócz np plaży Likva znajdą się tu również inne atrakcje dla dzieci, plac zabaw, trampoliny i inne takie :)
Apartamentów szukałbym blisko zatoki (Likva) np. coś takiego:
http://www.visitbrac.com/apartments-grma-sutivan-livka/11619#collapseMap
lub inne zebrane na stronce:
http://www.visitbrac.com/accommodation-search.php?destination=178&start=Check+In&end=Check+Out&nr_persons=3
Może być jednak problem ze znalezieniem kwatery w dobrym miejscu na ten sezon.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone