Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka Waluta?Proszę o pomoc

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 25.07.2006 22:45

Bietka napisał(a):Mieszkaliśmy na Ciovo i euro wymienialiśmy w Trogirze na rynku - bez prowizji. 1 pln = 1,72 kuny 100 euro = 720 kun, tak mniej więcej, bo za każdym razem był inny kurs.

Witam, czy mogłabyś / mógłbyś napisać gdzie dokladnie znajduje sie ten kantor? coś charakterystycznego znajduje się w pobliżu?
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 26.07.2006 12:31

izis napisał(a):
Bietka napisał(a):Mieszkaliśmy na Ciovo i euro wymienialiśmy w Trogirze na rynku - bez prowizji. 1 pln = 1,72 kuny 100 euro = 720 kun, tak mniej więcej, bo za każdym razem był inny kurs.

Witam, czy mogłabyś / mógłbyś napisać gdzie dokladnie znajduje sie ten kantor? coś charakterystycznego znajduje się w pobliżu?

Na rynku w Trogirze jest ich sporo ale my najczęśćiej wymienialiśmy w 2 na rogach rynku. To są takie szklane budki. Jena od strony mostu na Ciovo, a druga po przeciwległej stronie rynku. W tej drugiej bez problemu wymieniają złotówki.
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 26.07.2006 12:32

Acha i jeszcze jedno tam nie ma prowizji a to ważne. Pozdrawiam.
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 26.07.2006 12:57

Bietka napisał(a):Acha i jeszcze jedno tam nie ma prowizji a to ważne. Pozdrawiam.

Dziekuje za info i pozdrawiam!
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 27.07.2006 10:30

izis napisał(a):
Bietka napisał(a):Acha i jeszcze jedno tam nie ma prowizji a to ważne. Pozdrawiam.

Miłego wypoczynku. Szkoda, że my już po............
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 27.07.2006 10:54

Bietka napisał(a):
izis napisał(a):

Miłego wypoczynku. Szkoda, że my już po............

Dziekuje! my tez na Ciovo, ale dopiero za 2 tyg, mam nadzieje, że pogoda się uda... Pozdrawiam!
water_lover
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) water_lover » 27.07.2006 11:32

Andrzej mam ten sam problem, jeszcze muszę to wszystko obliczyć a już dziś wyjeżdzamy.Jak to zrobię to dam znać
Slavoo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavoo » 27.07.2006 20:53

ja właśnie wróciłem i radziłbym zabrać ze sobą przedewszystkim euro i ewentualnie korony na tankowania i winiety
można też zabrać trochę kun na autostrady, ale skoro inni piszą, że można płacić kartą, to chyba nie ma to sensu
ja przećwiczyłem płacenie kartą za autostrady tylko w Słowenii i cała operacja trwała dosłownie kilka sekund (zero PIN-ów i podpisów), gość wydaje Ci pokwitowanie, że opłatę ściągnieto z karty i już
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 27.07.2006 21:45

Bietka napisał(a):
izis napisał(a):

Na rynku w Trogirze jest ich sporo ale my najczęśćiej wymienialiśmy w 2 na rogach rynku. To są takie szklane budki. Jena od strony mostu na Ciovo, a druga po przeciwległej stronie rynku. W tej drugiej bez problemu wymieniają złotówki.

Bietko mam jeszcze pytanie, czy te kantory są czynne w weekend?
Stan48
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stan48 » 29.07.2006 14:02

Wczoraj wróciłem z Vodic tam w mieniajnicach 100 euro = 710 kuna, 100 zł = 175 kuna. Na granicy w Gorican 100 euro = 702 kuna, 100 zł = 165 kuna
galtex
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) galtex » 30.07.2006 05:52

Stan48 napisał(a):Wczoraj wróciłem z Vodic tam w mieniajnicach 100 euro = 710 kuna, 100 zł = 175 kuna. Na granicy w Gorican 100 euro = 702 kuna, 100 zł = 165 kuna

Witam Cie w czwartek wyjazd do Vodic,byłem tam 4 lata temu napisz czy dużo ludzi,może jakieś ciekawe miejsca,plaże,knoby będe wdzięczny adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdr
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 30.07.2006 07:20

Też wybieramy się do m.in do Vodic, więc również czekam na informacje.

Pozdrawiam
Stan48
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stan48 » 30.07.2006 08:39

W Vodicach poprzednio byłem w 2001 roku. Niewiele się o tego czasu zmieniło, chyba tylko palmy przy deptaku urosły :). Ale ludzi duuuuuuuuuuużo .. Na plaży tłok. Ja mieszkałem w Srimie, do Vodic wyruszaliśmy wieczorem na lody i nie tylko :)

A i jeszcze jedno jest nowy supemarket, warto robić tam zakupy.
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 30.07.2006 08:44

izis napisał(a):
Bietka napisał(a):
izis napisał(a):

Od rana do późnej nocy, przez cały tydzień. Pozdrawiam
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 03.08.2006 11:10

Bietka napisał(a):
izis napisał(a):
Bietka napisał(a):
izis napisał(a):

Dzieki za info, pozdrawiam!

Od rana do późnej nocy, przez cały tydzień. Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaka Waluta?Proszę o pomoc - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone