Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka walutą najlepiej płacic za prywtne kwatery?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 03.08.2005 13:14

Tak jak w temacie chciałem zapytac o ten szczegól bo jade 1szy raz. Gospodzrz kwatery raczej terminalu nie ma wiec karata odpada. Ceny za kwatery w przeciwienstwie do innych zakupów podawane sa w euro wiec czy opłaca sie zakupic osobna działke euro na opłate kwtarunku czy moze "kwaternicy" stosuja dobry pzrelicznik kuna/euro i bardziej opłaca sie zapłacic im w kunach?
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 03.08.2005 13:23

Zawsze płacilam w euro.
W ubiegłym roku byli z nami znajomi , którzy jadąc w ciemno znaleźli kwaterę dwa domy od nas i ich właściciel podał im cenę w kunach , euro go zupełnie nie interesowało , więc musieliśmy jechać do najbliższego
banku i wymienić po aktualnym kursie / wyszło 42,5E za 4 osoby/
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.08.2005 13:32

Zawsze płaciłem wyłącznie w euro.

Pozdrawiam
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 03.08.2005 14:42

krakuscity napisał(a):Zawsze płaciłem wyłącznie w euro.

Pozdrawiam

Krakus, tu Cię łapię, bo odezwałem się (zgodnie z obietnicą) w innym dziale tego forum, deklarując kontynuację rozmowy o okolicach Dubrovnika. Ponawiam więc propozycję i pytanie: jakie szczegóły interesują Cię na początek? Pozdrawiam.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 03.08.2005 15:22

Jeżeli gość wynajmuje oficjalnie to ma oficjalny i zatwierdzony cennik w kunach i nie ma prawa Ci odmówić. ale po co sobie głowę zawracać i się z kimś szarpać Jak chcą w Euro to płacisz w Euro.
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 03.08.2005 17:58

Tygrys napisał(a):Tak jak w temacie chciałem zapytac o ten szczegól bo jade 1szy raz. Gospodzrz kwatery raczej terminalu nie ma wiec karata odpada. Ceny za kwatery w przeciwienstwie do innych zakupów podawane sa w euro wiec czy opłaca sie zakupic osobna działke euro na opłate kwtarunku czy moze "kwaternicy" stosuja dobry pzrelicznik kuna/euro i bardziej opłaca sie zapłacic im w kunach?

Nie ma to praktycznego znaczenia, jaką waluta zapłacisz za kwaterę - każdy potrafi liczyć a różnice mogą być tylko kilku złotowe.
Ja zazwyczaj za kwatery płacę kunami, natomiast euro trzymam w drugiej przegródce portfela na dojazdy, wyjazdy - ogólnie podróże.

PZDR :papa:
rafaello
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaello » 03.08.2005 21:58

.
Nie ma to praktycznego znaczenia, jaką waluta zapłacisz za kwaterę - każdy potrafi liczyć a różnice mogą być tylko kilku złotowe.
Ja zazwyczaj za kwatery płacę kunami, natomiast euro trzymam w drugiej przegródce portfela na dojazdy, wyjazdy - ogólnie podróże.

Niestety ma to znaczenie.3 dni temu wróciłem z mojej pierwszej wyprawy do Chorwacji.Właściciel podał cenę w obu walutach.Po przeliczeniu na złotówki wyszło 1128zł w EU,1376zł w KUN.Następnym razem tylko EU
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 04.08.2005 07:48

Drodzy Forumowicze - ZAWSZE bardzie opłaca się płacić w euro. I zawsze to róbcie, jeśli tylko można. Wszelkie operacje konami są zawsze nieco droższe.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone