Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką trasę proponujecie z Wrocławia na Pag?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 30.04.2011 11:19

Podsumowanie:
obojętnie jak byleby na PAG :wink: :lol:
gabba
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabba » 30.04.2011 18:38

Dzięki wszystkim za wskazówki!!!
leoxxl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leoxxl » 30.04.2011 18:59

W tym samym terminie i my wybieramy się na Pag. tzn. dwie dorosłe osoby do Mandre , zresztą podobnie jak w roku poprzednim. A Wy do kad na Pagu?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.04.2011 20:26

FUX napisał(a):Jeden wtręt :wink: .
Do Kudowy jeździlem 2 x w tygodniu przez 8 lat.
Na ta trasę mam alergię. 60-80 w porywach 100km/h, to wszystko, co mozna na odcinku do Klodzka wycisnąć. Do tego mrowie ograniczeń prędkości.
Co roku liczba zakazów wyprzedzania, linii ciągłych się zwiększa.
Te 50 km roznicy to jest drobiazg, w stosunku do komfortu jazdy autostradą do Krapkowic, pustkami do granicy i dalej Olomouca.
O takim drobiazgu, jak brak serpentyn i agrawek i TIR-ów, jak przez Boboszów, nie wspominam.
Każdy ma swoje przyzwyczajenia, doświadczenia i rozum.
Ja przetestowalem Boboszowy, Glubczyce, Głucholazy i czasami jakieś mutacje związane z objazdami.
Teraz nie wiem, czy nie pojadę przez Racibórz.
Bok! :wink:

Odcinek przejechany kilkadziesiąt razy, ze zjazdu na Krapkowice do Raciborza minimum 40 minut (jak masz pecha godzina), do wjazdu na autostradę w Bohuminie następne 20 minut.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 14.05.2011 14:54

Czy ktoś mi może powiedzieć jak lepiej dostać się na Pag?? Jadę do Simuni. Czy jakimś promem da się dostać czy trzeba jedchać pod Zadar???
knypsio123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) knypsio123 » 14.05.2011 15:16

SewerynR napisał(a):Czy ktoś mi może powiedzieć jak lepiej dostać się na Pag?? Jadę do Simuni. Czy jakimś promem da się dostać czy trzeba jedchać pod Zadar???

Da się dojechać promem:
Jedziesz Jadranką do okolic Priznej,Karlobag, tam kierujesz się na drogę D406, przeprawa promowa prowadzi do okolic miejscowości Novalja(swoją drogą bardzo przyjemna miejscowośc, wakacje 2002). Sa plusy i minusy takiej opcji. Plusem jest to, że to dodatkowa atrakcja (szczególnie dla dzieci)Minus taki, że możesz odstać swoje przed promem. Kiedyś tak było najszybciej ale teraz czasowo możesz nawet stracić.

Pozdrawiam
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 14.05.2011 19:44

A czy ktoś zna koszt promu i wie jak kursuje ???
Rajkub
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajkub » 14.05.2011 21:25

Proponuję inne rozwiązanie.
Autostradą aż do zjazdu na Posedarje. Dalej do miejscowości Pag, po drodze nie prom, ale ciekawy ok.300 m długości most. W samym Pagu przejazd na drugą stronę zatoki, fajny podjazd z jedną agrafką i pozostaje już tylko ok. 12 km bardzo malowniczej trasy.
Uwaga, pierwszy zjazd przed Simuni, to dojazd do campingu, drugi prowadzi do samej miejscowości.

Gratuluję wyboru, na pewno nie pożałujecie pobytu w tej miejscowości ;-)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 14.05.2011 22:15

Czy możecie wymienić po kolei jak jedziecie na Pag wg miast na mapie :wink: (większych punktów pod GPS)
Pewnie pojadę z wlkp też pewnie przez Wrocław :wink:
winiar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) winiar » 15.05.2011 05:26

proszę Cię kolego

Kod: Zaznacz cały
http://www.filesonic.com/file/966808374/s.slask-pag.atm

to moja trasa w AM z dolnego śląska na pag + objazdy w słoweni, zmodyfikuj pod siebie i będzie git
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.05.2011 06:53

Zastanawiam się ale chyba pojadę przez Węgry :wink:
W każdym razie dzięki za info na ten temat :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2011 08:26

Rajkub napisał(a):Proponuję inne rozwiązanie.
Autostradą aż do zjazdu na Posedarje. Dalej do miejscowości Pag, po drodze nie prom, ale ciekawy ok.300 m długości most. W samym Pagu przejazd na drugą stronę zatoki, fajny podjazd z jedną agrafką i pozostaje już tylko ok. 12 km bardzo malowniczej trasy.
Uwaga, pierwszy zjazd przed Simuni, to dojazd do campingu, drugi prowadzi do samej miejscowości.

Gratuluję wyboru, na pewno nie pożałujecie pobytu w tej miejscowości ;-)

Popieram. Samochodem do samego konca.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 15.05.2011 08:51

dids76 napisał(a):
FUX napisał(a):Jeden wtręt :wink: .
Do Kudowy jeździlem 2 x w tygodniu przez 8 lat.
Na ta trasę mam alergię. 60-80 w porywach 100km/h, to wszystko, co mozna na odcinku do Klodzka wycisnąć. Do tego mrowie ograniczeń prędkości.
Co roku liczba zakazów wyprzedzania, linii ciągłych się zwiększa.
Te 50 km roznicy to jest drobiazg, w stosunku do komfortu jazdy autostradą do Krapkowic, pustkami do granicy i dalej Olomouca.
O takim drobiazgu, jak brak serpentyn i agrawek i TIR-ów, jak przez Boboszów, nie wspominam.
Każdy ma swoje przyzwyczajenia, doświadczenia i rozum.
Ja przetestowalem Boboszowy, Glubczyce, Głucholazy i czasami jakieś mutacje związane z objazdami.
Teraz nie wiem, czy nie pojadę przez Racibórz.
Bok! :wink:

Odcinek przejechany kilkadziesiąt razy, ze zjazdu na Krapkowice do Raciborza minimum 40 minut (jak masz pecha godzina), do wjazdu na autostradę w Bohuminie następne 20 minut.

Hej. Ponieważ w tym roku planuję jechać z Wrocławia tą trasą, mam pytanie, czy ok. 5.30-6.00 rano bez problemu dostanę w Czechach winietę przed wjazdem na autostradę w Bohuminie.
K
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.05.2011 09:12

Tak. Musisz przejechać nad autostradą, na następnym skrzyżowaniu ( jakieś 500m) w lewo. Stamtąd już widać stację benzynową na której można kupić winietę.
Stacja czynna od 5 do 22,
Tu jest link do stacji
http://www.transeurope.cz/website/mainm ... /benzinka/

Ps. Ja zawsze kupuję na Shellu, już na D1 ok. 2km od wjazdu, ale ktoś tu kiedyś pisał że się go za to Czeska policja czepiała.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 15.05.2011 12:15

dids76 napisał(a):Tak. Musisz przejechać nad autostradą, na następnym skrzyżowaniu ( jakieś 500m) w lewo. Stamtąd już widać stację benzynową na której można kupić winietę.
Stacja czynna od 5 do 22,
Tu jest link do stacji
http://www.transeurope.cz/website/mainm ... /benzinka/

Ps. Ja zawsze kupuję na Shellu, już na D1 ok. 2km od wjazdu, ale ktoś tu kiedyś pisał że się go za to Czeska policja czepiała.

Dzięki
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaką trasę proponujecie z Wrocławia na Pag? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone