daal napisał(a):Wybieram się do Makarskiej i mam problemik odnośnie trasy dojazdu czy jechać przez Niemcy czy przez Polskę.Proszę o ewentualne porady odnośnie noclegu na trasie.
g0kazik napisał(a):Do Kołbaskowa 6 jedzie się bezproblemowo no i wtedy niemieckie autostrady. Można docisnąć gaz do dechy, oj można.
Do Makarskiej też bym jechał przez Niemcy.
Ryszard_K napisał(a):do granicy z D masz ok.350 km czyli tyle co do Łodzi, a od Łodzi masz 2-pasmówkę - ile czasu zaoszczędzisz?
Mój czas kilka postów wyżej - i wcale nie szalałem.
Andrzej G napisał(a):Przed chwilą porównałem w ViaMichelin długość trasy z Sopotu przeż Szczecin (2048 km) i najszybszą trasą przez Polskę, Wiedeń, Graz (1498 km) do Splitu.Prawie 500 km dalej. Przecież to bez sensu.Czy jadąc przez Niemcy zaoszczędzisz na czasie.Moim zdaniem nie (nie mówiąc o kosztach-no ale może o to nie dbasz) A jak jeszcze wyjedziesz na nockę to masz mniejszy ruch i w 8 godzin możesz przejechać do granicy.
Ja wyjeżdżam ok 22 i jade przez Słowację krótka autostradą ( na Słowacje szkoda czasu inna trasą - wiedzie przez słynne Słowackie Kopce-uf co za podjazdy),granica Komarno ,Szekesferchervar i albo Mohacs-Osijek-Sarajevo albo Pecs-Virovitica-Banja Luka.Piekna i spokojna trasa, a urlop zaczyna sie w Viroviticy. A jakie widoki w BIH !!!!. Po drodze warto zatrzymać się na krótko w Daruvarze(piękne uzdrowisko)
pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi