p_majer napisał(a):Rewelacyjny suplement
Dziękuję bardzo, czyli jednak warto było
pomorzanka zachodnia napisał(a):Ja też dziękuję za relację, która będzie mi bardzo pomocna w tym roku
Super i oczywiście zazdroszczę, czekam również na odwzajemnienie się relacją
MKB napisał(a):Dziękuję za PRZEpiękną relację. Skrupulatne notatki porobiłam, pinezki w google maps powpinałam
Wow dziękuję, nie spodziewałem sie, że aż tak będzie pomocna.
MKB napisał(a):Na lato 2022 mam zarezerwowaną miejscówkę, która wielokrotnie pojawia się na Twoich fotkach - mam na myśli zachody słońca z apartamentów przy Timunie - będę mieszkać vis a vis, po drugiej stronie ujścia zatoki Pokrivenik.
Rubin, Karin czy jakiś inny App Chętnie zobaczę jak to z drugiej strony wygląda. Jest jeden plus tamtejszej miejscówki: wschody słońca tylko trzeba wcześnie wstać
MKB napisał(a):Będę super wdzięczna za kilka lokalnych porad. Przejechałam się samochodem google po Zastraziste i widzę, że jest tam pekara. Czy ona działa? Jeśłi nie - to gdzie najbliżej kupię chleb?
Bracia Lucić. W naszym przypadku działała, ale bardzo krótko, wczesnym popołudniem na pewno było zamknięte.
MKB napisał(a): I czy jest w Zastraziste jakiś sklepik z podstawowymi produktami? Mam na myśli mleko, makaron, plasterek kulena czy papier toaletowy
Market widać tutaj, chyba otwarty tak jak Pekara, ale nie korzystaliśmy, bo parking zawsze zawalony był autami do mechanika, misiałabyś naocznie.
MKB napisał(a):Wiem od ciebie, że działają tu przydomowe punkty sprzedaży wina i oliwy (będę korzystać!) - ale czy są też jakieś stragany, na których kupię pachnące słoneczkiem pomidory (i inne warzywa)? Jestem fanką chorwackiej cebuli.
Przed niektórymi większymi miasteczkami owszem, ale ogólnie słabiej z takimi straganami niż w innych rejonach Cro.
Na pewno był taki tutaj- teraz to miejsce wygląda inaczej na żywo niż na GSV (poniżej screen z mojego filmu), były tam pamiątki handmade i "swoje" warzywa, aczkolwiek wybór nie za duży.
MKB napisał(a):Planuję koniecznie odwiedzić konobę Hora! Ale mam pytanko odnośnie restauracji Timun - jeśli korzystałeś z jej oferty - jak ona cenowo i smakowo wypada na hvarskiej skali?
Smakowo i z dodatkami do pizzy średnio, ale w tych okolicznościach przyrody super Ceny rzekłbym normalne.
Ale goście po sezonie zawsze byli, przypływały łodzie po Pizze i inne pakunki na wynos, co też o czymś świadczy; choć tutaj Timun jest monopolistą na rynku.
Gdyby było otwarte podczas naszego pobytu, to planowałem odwiedzić Konoba kod Kucera, blisko naszej i Twojej miejscówki. Bardzo klimatycznie i apetycznie wygląda. Żałuję, że było tymczasowo zamknięte.