Re: Jaka tam Chorwacja...nie ma to jak w Gdyni! Hvar i po dr
napisał(a) te kiero » 28.03.2022 11:17
majkik75 napisał(a):Najpierw co do ostatniego odwiedzanego miasta, napisałeś:
W pewnym momencie następuje porównanie z Zagrzebiem... jednak Ljubljana zdecydowanie bardziej nam się podoba.
Zgadzam się. Z Twoich zdjęć wygląda Ljubljana na bardzo ładnie utrzymane miasto. Te kadry znad rzeczki są bardzo urokliwe. Zagrzeb dla mnie nawet nie startuje tutaj.
Zagrzeb wystartował, ale to jednak inna liga, spory industrializm w centrum, poza tym Zagreb jest max
osprayowany, bazgroły są wszechobecne.
majkik75 napisał(a):SUPER
Hvar - nie trzeba mnie przekonywać. I piękna wyspa i masa wspaniałych miejsc. Do tego długa droga powrotna i kolejna masa atrakcji. Czyli najpierw lenistwo i niespieszne zwiedzanie, potem rytm szybszy i co dzień to kolejne lokacje pełne cudownych atrakcji.
Dziękuję serdecznie za relacje, dużo fajnych zdjęć i Twoje opisy. No i patrząc na koszty, widać, że całkiem do zaakceptowania za taki czas i tyle rzeczy.
pozdrawiam, Michał
Dzięki, taki również plan na najbliższy wyjazd, oby doszedł do skutku.
Bartek1977 napisał(a):Szkoda, że skończyła się podróż! Bardzo mi się z Wami zwiedzało
To tak jak z kończącym się urlopem
Człowiek zaczyna już żyć myślami za następnym
Wodospad ze ścieżką na zapleczu super! W drodze powrotnej na trasie Ljubljana - Norymberga kusi, żeby przed Karawankentunel odbić na szybki spacer
Ale zastanawiam się też czy w drodze do Norymbergi możliwe byłoby przejechanie przez Großglockner Hochalpenstraße
Dobrze kombinujesz, zupełnie tak jak ja, tylko mam obawy czy początek maja, to jednak nie za wcześnie na GGHAS, niby droga jest już wtedy otwarta, ale jest obawa o pogodę. Muszę naszykować jakąś alternatywę dla "Glocknera"