Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka tam Chorwacja...nie ma to jak w Gdyni! Hvar i po drodze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak
Re: Jaka tam Chorwacja... nie ma to jak w „Gdyni”!... Hvar+

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 21.03.2022 22:20

te kiero napisał(a):Zauważyłem od pewnego czasu, że relacją nie ma zainteresowania szerszej publiki

Pewnie wielu czyta, ale różnie z czasem lub chęciami na komentowanie, w związku z wiadomymi wydarzeniami.
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 22.03.2022 07:55

Cudowne widoki na góry i pierwszy raz widzę wodospad z możliwością takiego spaceru na tyłach! 8O
Ciągnie mnie do tego, żeby któryś urlop spędzić w górach! Ale to jak już córa pójdzie na studia, żeby wypad na wrzesień zaplanować - jak za czasów kiedy rytm urlopu nie był dyktowany przerwą wakacyjną. :D
Raz wracając na początku sierpnia z CRO zaplanowaliśmy kilka dni w Zillertal - tylko tak lało, że mało co zobaczyliśmy :(
:papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.03.2022 08:59

te kiero napisał(a):Zauważyłem od pewnego czasu, że relacją nie ma zainteresowania szerszej publiki + jeszcze wydarzenia bieżące, dlatego tak podganiam. Poza tym, w teorii za 5,5 tygodnia może być kolejny wyjazd :wink:
Wg mnie to też wpływ czytania relacji na telefonie/tablecie. Sama tak mam, podczytuję, ale z telefonu nie lubię komentować, wskakują mi różne języki i wychodzą czasami dziwne twory słowne, a nie zawsze jest czas/możliwość sprawdzenia czy komentarz jest bezbłędny (np. stojąc w kolejce do kasy :mrgreen: a po czasie nie ma sensu czasami komentarza już dorzucać, bo dyskusja poszła w innym kierunku)

:papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.03.2022 11:06

te kiero napisał(a):Zauważyłem od pewnego czasu, że relacją nie ma zainteresowania szerszej publiki

Może nie jestem "szerszą" publiką, ale Twoją relacją bardzo się interesuję i zaglądam regularnie. :wink: Tylka ja z natury małomówna jestem. :oczko_usmiech:
Chwilowo mogę zaglądać jeszcze częściej siedząc "na covidzie" :mrgreen: więc jak dla mnie możesz pędzić z relacją. :smo:

Bardzo mi się podobają zdjęcia wodospadów!
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.03.2022 19:00

piekara114 napisał(a):
te kiero napisał(a):Zauważyłem od pewnego czasu, że relacją nie ma zainteresowania szerszej publiki + jeszcze wydarzenia bieżące, dlatego tak podganiam. Poza tym, w teorii za 5,5 tygodnia może być kolejny wyjazd :wink:
Wg mnie to też wpływ czytania relacji na telefonie/tablecie. Sama tak mam, podczytuję, ale z telefonu nie lubię komentować . . .

Dwa , może trzy razy wysłałem posty z telefonu , gdyby jakaś siła wyartykułowała moje niecenzuralne myśli podczas tej czynności , wstydziłbym się do dziś :oczko_usmiech:

Co do "wianuszka" stolic - w moim przypadku odwiedziny w Lublanie i najmłodszej stolicy - Prisztinie zamknie listę 8)

Mikromir napisał(a):Chwilowo mogę zaglądać jeszcze częściej siedząc "na covidzie" :mrgreen: więc jak dla mnie możesz pędzić z relacją. :smo:

Danusiu , nie daj się chorobom , zdrówka życzę :papa:

Pozdrawiam
Piotr
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 22.03.2022 20:21

te kiero napisał(a):Zauważyłem od pewnego czasu, że relacją nie ma zainteresowania szerszej publiki + jeszcze wydarzenia bieżące, dlatego tak podganiam.

Każdy piszący relację chciałby, żeby cieszyła się ona dużą popularnością i żeby pojawiało się w niej sporo komentarzy.
Też tak mam, ale niestety nie zawsze forumowicze mają czas i ochotę na napisanie nawet krótkiego komentarza, tym bardziej, że tak naprawdę, to ileż razy można pisać o pięknie pokazywanych miejsc. No bo najczęściej takie słowa przychodzą na myśl podczas oglądania fotek z ciekawymi krajobrazami. Inaczej, moim zdaniem, ma się sprawa z komentowaniem miejsc, w których się było samemu. Wtedy każdy, kto tam już był, ma coś ciekawego do dodania. Dlatego opisywane przez Ciebie Split i Omiš obfitowały w sporą ilość komentarzy a inne, te mniej znane miejsca, były w większości tylko obserwowane, a komentarze zdarzały się tylko sporadyczne.
Ale nie przejmuj się tym, bo w ilości odsłon Twojej relacji widać spore nią zainteresowanie.

te kiero napisał(a):Poza tym, w teorii za 5,5 tygodnia może być kolejny wyjazd :wink:

To już bardzo niedługo.
A jak się zapatrujesz na wyjazdy w obecnej sytuacji. Pytam, bo też mamy zaplanowany wyjazd w pierwszej połowie czerwca i generalnie to nie wiemy co robić.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.03.2022 20:26

empire13 napisał(a):Pewnie wielu czyta, ale różnie z czasem lub chęciami na komentowanie, w związku z wiadomymi wydarzeniami.

W sumie uważam to za dobry objaw, świadczący o empatii, takie odjęcie mowy (pisania), zupełnie inaczej niż wiele ludzi m.in. klienci w firmie.
Bartek1977 napisał(a):Cudowne widoki na góry i pierwszy raz widzę wodospad z możliwością takiego spaceru na tyłach! 8O

Po stronie włoskiej, niedaleko są podobne.
Bartek1977 napisał(a):Ciągnie mnie do tego, żeby któryś urlop spędzić w górach!

Miałem taki urlop "górski" nie raz, ale np jak bym jechał na cały urlop do takich alp julijskich Słowenii, to nie sposób nie zahaczyć o rzut beretem nad morze np do Piranu (taki scenariusz chodzi po głowie, jednak na razie odstraszyły mnie ceny noclegów).
piekara114 napisał(a): Wg mnie to też wpływ czytania relacji na telefonie/tablecie. Sama tak mam, podczytuję, ale z telefonu nie lubię komentować

Faktycznie, również tak czasem mam. Wolę na laptopie.
Mikromir napisał(a):Może nie jestem "szerszą" publiką, ale Twoją relacją bardzo się interesuję i zaglądam regularnie. :wink:

Miło mi :D
Mikromir napisał(a):Tylka ja z natury małomówna jestem. :oczko_usmiech:
Chwilowo mogę zaglądać jeszcze częściej siedząc "na covidzie" :mrgreen: więc jak dla mnie możesz pędzić z relacją. :smo:
Bardzo mi się podobają zdjęcia wodospadów!

Jeśli tylko nie ma poważniejszych dolegliwości to można w takiej sytuacji sporo zaległości w Cro.pl nadrobić.
piotrf napisał(a):Dwa , może trzy razy wysłałem posty z telefonu , gdyby jakaś siła wyartykułowała moje niecenzuralne myśli podczas tej czynności , wstydziłbym się do dziś :oczko_usmiech:

Dziś tak miałem czekając w poczekalni u lekarza, jest to demotywujące, czasem się napiszę, a jakiś problem z netem wywala wszystko.
piotrf napisał(a):Co do "wianuszka" stolic - w moim przypadku odwiedziny w Lublanie i najmłodszej stolicy - Prisztinie zamknie listę 8)

Ciekawe, który Croplowiec ogarną całą "koronę Jugosławi", sądząc po ostatnim wątku z Kosowa, to może być @Wojtek-Franz

Dzięki za doping, może mnie nie zdyskwalifikują, więc niebawem wrzucę ze 3 odcinki Ljubljany :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.03.2022 21:13

megidh napisał(a):Inaczej, moim zdaniem, ma się sprawa z komentowaniem miejsc, w których się było samemu. Wtedy każdy, kto tam już był, ma coś ciekawego do dodania. Dlatego opisywane przez Ciebie Split i Omiš obfitowały w sporą ilość komentarzy a inne, te mniej znane miejsca, były w większości tylko obserwowane, a komentarze zdarzały się tylko sporadyczne.

Ciekawe spostrzeżenie, rzeczywiście możliwość ponownego zobaczenia znanych nam miejsc, wzmaga aktywność i przywodzi na pamięć ciepłe uczucia.
te kiero napisał(a):A jak się zapatrujesz na wyjazdy w obecnej sytuacji. Pytam, bo też mamy zaplanowany wyjazd w pierwszej połowie czerwca i generalnie to nie wiemy co robić.

Do tej pory jeszcze nic nie rezerwowałem licząc na to, że zawsze się coś znajdzie, no właśnie ale "coś". Wysłałem kilka maili, sprawdzałem Book... w miejscu docelowym i po drodze. Jestem zaskoczony ile jest zajętych noclegów. Kilka upatrzonych app. już zajęta.
Jeszcze ciut ponad miesiąc, życie toczy się dalej, żyję, pracuję, wypoczywam, ale też pomagam, przeżywam, rozmyślam nad różnymi opcjami co może się wydarzyć, w którą stronę wydarzenia mogą się potoczyć, jednak przewidzieć nie mogę, ale żyję, tak jak próbują normalnie żyć wszyscy: uchodźcy, goszczący ich Polacy i Ukraińcy w swoich miastach pochowani w piwnicach i schronach. Oni robiliby to samo co my w odwrotnej sytuacji. Pani J jest bardziej sceptyczna do wyjazdu, ale wie jak bardzo potrzebuję, potrzebujemy odreagowania od rzeczywistości.
Docelowo będę rezerwował, grafik w pracy już uwzględnia długi urlop, bo narobiło się zaległości i trzeba wybrać, zapewne trzeba będzie wpłacić zaliczkę, mam wkalkulowaną ewent. stratę zaliczki, gdybym jednak nie pojechał.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.03.2022 23:40

piotrf napisał(a):Danusiu , nie daj się chorobom , zdrówka życzę :papa:

Dziękuję! :smo:

megidh napisał(a):Inaczej, moim zdaniem, ma się sprawa z komentowaniem miejsc, w których się było samemu. Wtedy każdy, kto tam już był, ma coś ciekawego do dodania.

Słuszne spostrzeżenie, istotnie popularne miejsca wywołują zazwyczaj więcej komentarzy.

te kiero napisał(a):Jeśli tylko nie ma poważniejszych dolegliwości to można w takiej sytuacji sporo zaległości w Cro.pl nadrobić.
(...) więc niebawem wrzucę ze 3 odcinki Ljubljany :papa:

Na razie jakoś się trzymam, więc czekam na nowe odcinki. :papa:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 23.03.2022 08:23

Ty jesteś dobry psycholog ;) Napisać, że nikt nie komentuje i od razu masz pół strony ruchu w interesie :mrgreen:

A jeśli chodzi o komentarz :oczko_usmiech: do relacji, to już zaczynamy zapominać, że Ty byłeś na Hvarze ... ;) Wracasz w jakimś skończonym czasie do domu :?: :D

pozdrawiam, Michał :papa:
ZAQ_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAQ_12 » 23.03.2022 09:41

Ja się przyznaję bez bicia...... czytam wszystko na forum "od deski do deski" a w szczególności relacje z miejsc, do których się wybieram. W realu taka wygadana ze mnie sztuka :lol: .... a tu rzeczywiście rzadko cokolwiek komentuję..... :oops:
Obiecuję poprawę :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.03.2022 13:49

majkik75 napisał(a):Ty jesteś dobry psycholog ;) Napisać, że nikt nie komentuje i od razu masz pół strony ruchu w interesie :mrgreen:

Po studiach marketingowych jestem :sm:
majkik75 napisał(a):A jeśli chodzi o komentarz :oczko_usmiech: do relacji, to już zaczynamy zapominać, że Ty byłeś na Hvarze ... ;) Wracasz w jakimś skończonym czasie do domu :?: :D

No tak w sumie wyszedł 2 tydzień poza Hvarem... :boss:

ZAQ_12 napisał(a):Ja się przyznaję bez bicia...... czytam wszystko na forum "od deski do deski" a w szczególności relacje z miejsc, do których się wybieram. W realu taka wygadana ze mnie sztuka :lol: .... a tu rzeczywiście rzadko cokolwiek komentuję..... :oops:
Obiecuję poprawę :hut:

Żeby mi było to ostatni raz :evil: :wink: To chociaż taki ostatni rzut na taśmę.
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 23.03.2022 15:05

te kiero napisał(a):Po studiach marketingowych jestem :sm:

No, czyli trafiłem :mrgreen: :wink: Przeciez marketing to psychologia :oczko_usmiech:

pozdrawiam, Michał
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.03.2022 19:35

majkik75 napisał(a):
te kiero napisał(a):Po studiach marketingowych jestem :sm:

No, czyli trafiłem :mrgreen: :wink: Przeciez marketing to psychologia :oczko_usmiech:

pozdrawiam, Michał

... i psychomanipulacja :wink:
Ogólnie rzecz biorąc jest to chyba pierwsza tak długa moja relacja i potrzebowałem dopingu.
A PR wyszedł przypadkowo.

W najbliższy weekend mam nadzieje dokończyć relację :papa:
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 24.03.2022 12:38

te kiero napisał(a): ...

W najbliższy weekend mam nadzieje dokończyć relację :papa:

Późno tą chorwacką Gdynię odkryłem, ale lepiej późno niż później.
Pisz te kiero, będę zaglądać :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Jaka tam Chorwacja...nie ma to jak w Gdyni! Hvar i po drodze - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone