Ural napisał(a):Masz u mnie jedną jazdę gratis na Ośle.
te kiero napisał(a):Problemem małych mieścin jest to, że nie ma gdzie spacerować, tzn mi by się tam nie nudziło, ale Pani J po 2, 3 razie w to samo nie chce już chodzić.
marze_na napisał(a):Doskonale Twoją Panią rozumiem, bo mam tak samo . Jelsa szybko odpadła przy wyborze miejscówki na Hvarze, ale patrząc na to co pokazujesz przyznaję, że jakiś kawałeczek starego miasta tam jest.
piekara114 napisał(a):Całkowicie rozumiem Panią J i Marzenę.... Nie ma co czarować, żadne z miasteczek nie jest na tyle duże, żeby było można po nim przez kilka godzin spacerować czy kilka dni i coś nowego odkrywać. I dotyczy to większości takich miasteczek bez względu na to czy to Chorwacja, Grecja czy inny kraj.
Inna sprawa już z większymi miastami, gdzie jest odpowiednio większa przestrzeń, są przystanie, porty, parki, zabytki, muzea itp....
te kiero napisał(a):Ja tam mogę spacerować bez końca, bo większość życia jestem przy biurku nie nudzi mi się, bo nie mam tego na co dzień.
Lubię samotne poranki w ciszy i spokoju, ale i wieczorne spacery. W dzień też może być, ale najlepiej o poranku, z reszta praktykuje to co najmniej kilku chłopów z Cro.pli
Chyba jedynie w Breli była na tyle długa promenada, że przejście jej całej od Vruji do BV, zajęło nam z 8 dni.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Te plaże wyglądają tak kusząco, że będę musiała dokonać trudnego wyboru , zwłaszcza że nie mogę się nastawiać na dużo plaż (rodzina tego nie wytrzyma). Muszę jeszcze sporo doczytać, żeby się nie pogubić. No i sandały sportowe muszę kupić, bo na Cliffbase chciałabym chociaż spojrzeć, bardzo mi się podoba.
Habanero napisał(a):Rejony S.N. bardzo miło wspominam. Widokowo jest przepięknie, jednak miejsc do plażowania, niestety, mało
W sezonie Lučišća i Skala nie wystarczają na pokrycie tamtejszego zapotrzebowania.
Habanero napisał(a):a poranki mam na wyłączność
te kiero napisał(a):Ja tam mogę spacerować bez końca, bo większość życia jestem przy biurku nie nudzi mi się, bo nie mam tego na co dzień.
majkik75 napisał(a):te kiero napisał(a):Ja tam mogę spacerować bez końca, bo większość życia jestem przy biurku nie nudzi mi się, bo nie mam tego na co dzień.
Podpisuję się. Dla mnie Jelsa ma w sobie jakiś urok. Fajne miasteczko
pozdrawiam, Michał
Powrót do Nasze relacje z podróży