Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką rybkę kupić?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KURYK
Globtroter

Postnapisał(a) KURYK » 16.07.2012 09:29

O to samo miałem zapytać, czy z głowami? Nie jadłem nigdy ,ale widziałem kilka razy i wyglądaly pysznie.
fiordek
Odkrywca

Postnapisał(a) fiordek » 16.07.2012 13:05

Tefal---> jaka wersja ? TEFAL GC 6000 XL czy TEFAL GC 3050 czy jakis inny typ ? :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.07.2012 14:02

KURYK napisał(a):O to samo miałem zapytać, czy z głowami? Nie jadłem nigdy ,ale widziałem kilka razy i wyglądaly pysznie.

Gavuni, inćuni, girice... pod warunnkiem, że są odpowiednio małe.. przygotowujemy jak fryki ... na głębokim oleju, we frytkownicy.. i wcinamy całe.
Joan65
Cromaniak

Postnapisał(a) Joan65 » 16.07.2012 14:13

też jestem smakoszem tych rybek, ale często główki po prostu odrywam i nie konsumuję. Nie ma przymusu...każdy je jak chce.
Ale zdecydowanie polecam!!!
KURYK
Globtroter

Postnapisał(a) KURYK » 16.07.2012 15:13

Jednak spróbuję z głowami, może będę mądrzejszy :D
krispinus
Cromaniak

Postnapisał(a) krispinus » 16.07.2012 17:50

fiordek napisał(a):Tefal---> jaka wersja ? TEFAL GC 6000 XL czy TEFAL GC 3050 czy jakis inny typ ? :D

Tefal 600010.
Możesz grillować z dwóch stron jednocześnie (np. rybka, kiełbasa, pierś z kurczaka) lub po rozłożeniu - z jednej strony, ale masz powierzchnię 36x45cm i wtedy jest super np.do karczku.
Pojemnik na soki, płynna regulacja....
Naprawdę polecam.
Sprawdza się nie tylko na wczasach,ale często w domku sobie coś na szybko przygotujemy.
Tu możesz coś więcej poczytać.

http://www.mall.pl/grille-domowe/tefal- ... ll-classic
fiordek
Odkrywca

Postnapisał(a) fiordek » 16.07.2012 21:12

dzięki :D
Joan65
Cromaniak

Postnapisał(a) Joan65 » 17.07.2012 07:16

krispinus napisał(a):
fiordek napisał(a):Tefal---> jaka wersja ? TEFAL GC 6000 XL czy TEFAL GC 3050 czy jakis inny typ ? :D

Tefal 600010.
Możesz grillować z dwóch stron jednocześnie (np. rybka, kiełbasa, pierś z kurczaka) lub po rozłożeniu - z jednej strony, ale masz powierzchnię 36x45cm i wtedy jest super np.do karczku.
Pojemnik na soki, płynna regulacja....
Naprawdę polecam.
Sprawdza się nie tylko na wczasach,ale często w domku sobie coś na szybko przygotujemy.
Tu możesz coś więcej poczytać.

http://www.mall.pl/grille-domowe/tefal- ... ll-classic

Równiez od kilku lat podrózujemy z takim elektrycznym grilem - REWELACJA
Na tarasie można sobie rybki i inne przysmaki grilować.
Oczywiscie grilujemy też w tradycyjnych grilach najchętniej z chorwackimi gospodarzami :D
jogi125
Odkrywca
Re: jaką rybkę kupić?

Postnapisał(a) jogi125 » 04.03.2014 14:27

czy warto kupić rybę Palamida czy smaczna ile może kosztować i jak się ją grilluje ....
Iwona Baśka
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona Baśka » 05.03.2014 08:26

jogi125 napisał(a):czy warto kupić rybę Palamida czy smaczna ile może kosztować i jak się ją grilluje ....

Palamida / po polsku pelamida/, to to ryba z rodziny makrelowatych, dość duża, dorasta do ok. 80 cm. Osobiscie nigdy nie jadłam jej z grila. Na grill lepiej nadają się opisane w tym wątku dorada, brancin, lokarda. W Chorwacji palamida kosztuje ok. 50-60 kn. A to przepis na palamidę z grilla:
http://www.recepti.covermagazin.com/?p=4949
darekpinio1
Podróżnik
Ryby i owoce morza

Postnapisał(a) darekpinio1 » 27.01.2015 00:10

Witajcie !
Mam pytanie ile kosztują rybki np.Lubin lub owoce morza jak mule,kalmary,krewetki itp. na targowisku rybnym w Chorwacji ?.
Vjetar
Legenda
Re: Ryby i owoce morza

Postnapisał(a) Vjetar » 27.01.2015 08:39

darekpinio1 napisał(a):Witajcie !
Mam pytanie ile kosztują rybki np.Lubin lub owoce morza jak mule,kalmary,krewetki itp. na targowisku rybnym w Chorwacji ?.

Hej.

ceny-ryb-i-owocow-morza-na-targach-w-2014-t46069.html#p1437349
jakie-ryby-kupowac-t30959-30.html#p1118560

:papa:
matompra
Turysta
sklep z rybami Baśka Voda

Postnapisał(a) matompra » 01.05.2015 23:34

Witam, jadę już czwarty raz do Baśki Vody koło Basko Pola, lubimy owoce morza, ryby ale udało mi siętylko znaleźć jeden sklep w centrum miasta z tymi darami ale ceny są z kosmosu, czy ktoś może wie jakw tym miasteczku zaopatrzyć się w tańsze ryby itd? Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: sklep z rybami Baśka Voda

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2015 00:08

matompra napisał(a):Witam, jadę już czwarty raz do Baśki Vody koło Basko Pola, lubimy owoce morza, ryby ale udało mi siętylko znaleźć jeden sklep w centrum miasta z tymi darami ale ceny są z kosmosu, czy ktoś może wie jakw tym miasteczku zaopatrzyć się w tańsze ryby itd? Pozdrawiam

jaczo pisze że kuter przypływa

>>> nie-mowie-zegnaj-lecz-do-widzenia-czyli-baska-voda-2014-t47665-105.html#p1572392

Może ceny z kutra nie z kosmosu :oczko_usmiech:
du.darek
Turysta

Postnapisał(a) du.darek » 15.07.2017 10:09

Pakostane Rybarnica wróciłem przed chwilą:
- 2 x orada, 1 x labraks razem 1,5 kg = 103 kn
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jaką rybkę kupić? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies