Josko Bulic napisał(a):Witam Longotom.To pierwsze zdiencze jest nie wiraznie ale my sie widaje da je to Babica,druga jest Pirka a trecza Salpa, jeszcze ostatnie zdiencze to jest Fratar kturi ma karakteristicznom plame na ogonu .Muszisz bracz pod uwage da te same ribe w inich czenszczi Dalmacie mogom mieć inom nazwe.Pozdrawliam
aro_40 napisał(a):Wybieramy się w tym roku do Trogiru i zamierzamy przynajmniej raz kupić na targu rybcię w celu jej usmażenia samemu, a w dalszej konsekwencji tego czynu oczywiście konsumpcji.
Moje pytanko brzmi, jaką rybcię wybrać, aby nie miała za dużo ości i dała się skonsumować (przez dzieci zwłaszcza) ???
smok131 napisał(a):aro_40 napisał(a):Wybieramy się w tym roku do Trogiru i zamierzamy przynajmniej raz kupić na targu rybcię w celu jej usmażenia samemu, a w dalszej konsekwencji tego czynu oczywiście konsumpcji.
Moje pytanko brzmi, jaką rybcię wybrać, aby nie miała za dużo ości i dała się skonsumować (przez dzieci zwłaszcza) ???
najlepiej jakiś filet ha ha ha
smok131 napisał(a):smok131 napisał(a):aro_40 napisał(a):Wybieramy się w tym roku do Trogiru i zamierzamy przynajmniej raz kupić na targu rybcię w celu jej usmażenia samemu, a w dalszej konsekwencji tego czynu oczywiście konsumpcji.
najlepiej jakiś filet ha ha ha
sorki to był żart myślę,że orada-dorada albo oślicz-morszczuk
robson277 napisał(a):Polecam Doradę ale wieksze sztuki
A najlepiej kupić Oslica to taki Chorwacki szczupak albo sandacz , palce lizać ,mieso białe zero ości tyko kręgosłup ,po idealnym usmażeniu sam wychodzi z oslica tylko zostaje piękne ,i smaczne mięsko
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):robson277 napisał(a):Polecam Doradę ale wieksze sztuki
A najlepiej kupić Oslica to taki Chorwacki szczupak albo sandacz , palce lizać ,mieso białe zero ości tyko kręgosłup ,po idealnym usmażeniu sam wychodzi z oslica tylko zostaje piękne ,i smaczne mięsko
oslić (Merluccius merluccius)- morszczuk
smok131 napisał(a):a czy lubin to nie jest czasem okoń morski???