Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką pogodę "przewidujecie" na Lato 2006 ????

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Macko_Wrocek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Macko_Wrocek » 17.03.2006 09:37

Tak sie zastanawiam i zastanawiam i sam niewiem :?: :roll: :?:

Patrząc na obecną nieustępującą zime w Polsce oraz na ekscesy pogodowe / burzowe / deszczowe z Cro z sierpnia zeszłego roku to sie głęboko zastanawiam co będzie w tym roku ?? :?

Swego czasu (ze 3-4 lata wstecz) jadac pierwszy raz do Cro słyszałem od towarzyszy podrózy którzy tam już byli ze tam prawie niepada w lecie, upały, susze, pożary - no SUPER myśle - zajeźdzamy na camp w Makarskiej (przełom lipca-sierpnia) a tam 8O cały camp sie SUSZY po nocnej ulewie. Bylismy zdziwieni, nasi towarzysze jeszcze bardziej. Na szczeście reszta urlopu była bez żadnego deszczyku i powiewu. :twisted:

W tym roku chcieliśmy pojechać w drugiej połowie czerwca pod namiot - tylko zastanawiamy się czy niezmarzniemy :wink: i czy niespłyniemy do Jardanu podczas ulewy :?

1. Jaka pogode przewidujecie na to Lato 2006 ??? (jak koniec czerwca)
2. Gdzie znaleźć jakąś długoterminowa prognozę pogody na Cro ??

P.S. Narazie sobie patrze na widoczki przez webcama w Splicie http://www.izor.hr/webcameng.htm i przez ostatnio dni było słoneczko i temperatura powietrza 10*C a wody podobnie 7*-9*C i zastanawiam się czy za te 3 miesiące do połowy czerwca temperaturki osiągną dawny chorwacki poziom.
Slavomir
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavomir » 17.03.2006 11:05

Na pewno pogoda i temperatury będą lepsze niż u nas.
Do czerwca wszystko dojdzie do normy. 8)
Okularki i krem niezbędne!
Pozdrawiam.
Sławek.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 17.03.2006 11:18

musimy wszyscy myśleć pozytywnie, przeciez cały rok czekamy na te wymarzone wakacje
:D
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 17.03.2006 13:00

No fakt, prognozy dla Polski nie wyglądają najlepiej :(

Ryszard Kozieł z Centralnego Biura Prognoz Meteorologicznych ocenia, że na wiosnę będziemy musieli poczekać jeszcze przynajmniej trzy tygodnie. Pod koniec marca wystąpi przedwiośnie, a prawdziwa wiosna przyjdzie dopiero w połowie kwietnia.
Ryszard Kozieł podkreśla, że wiosna nie tylko późno przyjdzie, ale nie będzie też najcieplejsza. Podobnie ma być w lecie. Według prognoz szczęście dopisze jedynie tym, którzy zaplanowali urlop w sierpniu.

Na szczęście Chorwacja jest 1000 km na południe, a tam ciepełko, ciepełko, ciepełko :lol: :lol: :lol:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 17.03.2006 13:37

Ja niestety mam już zarezerwowany urlop w lipcu i liczę że moje szczęście do chorwackiej pogody będzie takie jak dotychczas. Zawsze gdy opuszczam granice Polski u nas jest załamanie pogody a na Chorwacji trafiam na słońce!!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.03.2006 15:09

mora biti heban!!!!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.03.2006 15:31

Pogoda-ważna sprawa, ale czy najważniejsza ? My zawsze jedziemy we wrześniu i raczej z pogodą jest OK, tylko w zeszłym roku było tak sobie, czyli jak na CRO słabo. Ale to nam nie zepsuło urlopu. Wypoczęliśmy wyśmienicie. Kąpieli morskich i słonecznych było mniej, ale wycieczek i zwiedzania więcej. Dla nas istotne jest to, że wyrwalismy się z naszego "grajdołka", wszystkie obowiązki zostały w domu i pracy, a my urlopowaliśmy. Doświadczenie siedmiu wyjazdów uczy, że pogoda będzie super. Pzdr
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.03.2006 17:59

Myślę,że do przepowiadania pogody przydał by sie tutaj jakiś stary góral.
Euzebiuszku :!: Gdzie jesteś :?: :lol: :lol:
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 21.03.2006 10:27

Wielka migracja 2006 / czyli kiss your ICE for goodbay ale tak całkiem poważnie to może lepiej w tym roku wybrać najdalej na południe wysunięte rubieże Croati? a może nawet MONTENEGRO? Ja osobiście mam dość już tych chłodów i jak widzę prognozy na lato w Polsce to .....

Wakacje już blisko
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 22.03.2006 16:39

Hejka!

Mamy podobne odczucia.

Pozdrowienia i do zobaczenia!
Majestro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majestro » 22.03.2006 16:41

meeg napisał(a):Hejka!

Mamy podobne odczucia.

Pozdrowienia i do zobaczenia!

Heyah :!: :!: :!:
Do zobaczenia na szlaku :wink:
Kako je dobro :!: :!: :!: :!:
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 24.03.2006 09:39

euro ...euro....tanio kupie heheheh mi już szajba odbija na mysl o wyjeździe - dzeń w pracy zaczynam od krótkiego rozpoznania co nowego na forum " GORĄCZKA CHORWACKA - stadium zaawansowane , Ja chcę na plażę .....
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 24.03.2006 09:46

.........
Ostatnio edytowano 28.08.2009 13:58 przez to ja ewa, łącznie edytowano 1 raz
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 24.03.2006 10:03

Są nas tysiące ....heheheh a najśmieszniejsze wiecie co jest? że ja dopiero pierwszy raz tam pojadę :D całą "manię" chorwacką "wyssałem" z opowieści i zdjęć z pobytów moich przyjaciół (Magda "meeg" i Mariuszek - pozdrowionka). Aby do lipca. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :D
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 25.03.2006 12:23

Dzwoniłem do zaprzyjażninych górali z Bukowiny Tatrzańskiej-lato ma być gorące i pikne-szczególnie na południu,także nic się nie martwcie tylko planujcie ,planujcie.... :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone