Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką pogodę "przewidujecie" na Lato 2006 ????

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 25.03.2006 21:18

yarod77 napisał(a):euro ...euro....tanio kupie heheheh mi już szajba odbija na mysl o wyjeździe - dzeń w pracy zaczynam od krótkiego rozpoznania co nowego na forum " GORĄCZKA CHORWACKA - stadium zaawansowane , Ja chcę na plażę .....

No tak ....straszna choroba,chyba większość bywlców forum jest zinfekowana :D
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 26.03.2006 00:32

witajcie,my wybieramy się końcem czerwca((koniec roku szkolnego)) mam nadzieje ze będzie chociaż tak jak zeszłego roku o tej samej porze--byle nie zimniej--
troszku ześmy zmarzli pod namiotkiem --przydały się kołderki o kocyk--komu to opowiadam --to mówi że zmyślam, ale tak mielismy poczynajac od góry czyli rab kończąc na pagu - kilka razy ostry deszczyk i w nocy i w dzień, burze to było przezycie--ale najważniejsze że zawsze potem było słoneczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz niedługo :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :!:
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 14.04.2006 18:11

Na Kaszubach mówią, że lato ma być deszczowe w Polsce więc mam nadzieję, że na Chorwacji będzie słonecznie. No i ta woda przejrzysta, szkoda, że jeszcze bity kwartał do letnich wakacji.
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 23.04.2006 17:48

Macko_Wrocek napisał(a):P.S. Narazie sobie patrze na widoczki przez webcama w Splicie http://www.izor.hr/webcameng.htm i przez ostatnio dni było słoneczko i temperatura powietrza 10*C a wody podobnie 7*-9*C i zastanawiam się czy za te 3 miesiące do połowy czerwca temperaturki osiągną dawny chorwacki poziom.

Dla ułatwienia oglądania pogody w Cro (i nie tylko) możesz sobie ściągnąć bezpłatny program "Weather Watcher"
Można w nim ustawić monitorowanie pogody zarówno dla swojego miasta jak i innych (np Splitu) Dane są pobierane automatycznie z www.weather.com
Wyświetla aktualne informacje o pogodzie, oraz prognozę na następnych 46 godzin i 10 dni.
Dostępny w wersji angielskiej, ale nawet dla nie znających języka nie ma problemu ze zrozumieniem informacji.
Mi służy zarówno jako stacja pogody (lokalnie) jak i źródło informacji o pogodzie w Cro.

http://www.singerscreations.com/AboutWeatherWatcher.asp
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.04.2006 19:23

Albo będzie pogoda, albo pogoda inaczej :lol: :lol: :lol: :lol:

FUX
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 25.04.2006 11:27

Na razie na Makarskiej Riwierze jest codziennie 202 - 25 stopni, słoneczko, bez chmurki na niebie ;)
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 27.04.2006 08:45

Ja do cro wybieram się dopiero we wrześniu, i juz NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ! ! ! ! Palma mi normalnie odbija na myśl o tym wyjeździe... To chyba nie jest normalne... :lol: Będzie tam jeszcze pogoda prawda???
Galanda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galanda » 27.04.2006 11:58

Chorwaci mówią, że u nich jest gorące albo bardzo gorace lato. :D
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 29.04.2006 19:27

*p*a*t*i* napisał(a):Ja do cro wybieram się dopiero we wrześniu, i juz NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ! ! ! ! Palma mi normalnie odbija na myśl o tym wyjeździe... To chyba nie jest normalne... :lol: Będzie tam jeszcze pogoda prawda???

Jak Ty możesz mieć wątpliwości.
Ja też wybieram się (koniec sierpnia - początek września) i innej opcji niż brązowa opalenizna nie zakładam.
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 29.04.2006 19:29

Galanda napisał(a):Chorwaci mówią, że u nich jest gorące albo bardzo gorace lato. :D

:D :lol: :D
Święta racja
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 18.05.2006 17:31

Nie rozumiem tej paniki pogodowej. Przecież to CHORWACJA!!!

Wybieram się po raz pierwszy do CRO - dlatego, że przez okres 5 lat pod rząd byłem nad Bałtykiem i zwiedziłem go od Świnoujścia do Piasków.

I co ciekawe - przez 5 lat (w sumie 70 dni) miałem tylko 4 dni deszczowe, 6 pochmurnych i 60 słonecznych!!! temperatura wody od 18*C do 23*C.

Dopiero teraz żona namówiła mnie na Chorwację.

MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ NIE ROZCZARUJĘ!!!
(zresztą nie mogę się doczekać wyjazdu)
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 18.05.2006 18:11

Nie rozczarujesz się :) a jeżeli tak, to wierz mi, nie z powodu pogody. Jak pierwszy raz byłam w chorwacji to przez pół pobytu codziennie padało (przez ok. pół dnia).Ale nic nie było w stanie zepuć mi pobytu.Widoki jak z bajki,ciekawe miejsca no i ta woda jak marzenie...hmmm aż się rozmarzyłam :D
Alika
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alika » 20.05.2006 20:34

Ech...ja też pierwszy raz do Chorwacji, ale wiem, ze się nie rozczaruje. gorączka wakacyjna już w stadium bartdziej niż zaawansowanym, a tu jeszcze 55 dni :wink: Poza tym, co do pogody...to wydaje mi się, ze to jest jak w banku, a przynajmniej na południu (Dubrovnik i okolice).
Zycze wszystkim i sobie duuużo cierpliwości i pozdrawiam :)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 21.05.2006 08:00

Z tym: " na bank", to nie byłabym taka pewna :wink:
Mam na myśli pogodę ubiegłoroczną: sierpień, Dubrownik 18,22 stp 8O
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 21.05.2006 19:48

wiolak3 napisał(a):Z tym: " na bank", to nie byłabym taka pewna :wink:
Mam na myśli pogodę ubiegłoroczną: sierpień, Dubrownik 18,22 stp 8O

To super - nie trzeba klimy a woda cieplutka!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaką pogodę "przewidujecie" na Lato 2006 ???? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone