Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka pogoda w sezonie 2003???

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 12.03.2003 09:58

Hej!

Czy ktoś jest może jasnowidzem i powie, jaka będzie tego lata pogoda w Chorwacji? :lol:
No bo w zeszłym roku sprawiła niemiłą niespodziankę... Spotkałem jedną Panią, która do Chorwacji jeździ co roku od 20 lat (!) i czegoś takiego jeszcze nie widziała... :x
Leon - Ty na pewno coś już wiesz... :wink:

Pozdrav, J.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 12.03.2003 13:33

Jako chorwacki gural znad morza, a co jest cecha i polskich gurali pacze na niebo za scziamy Kozjak i Mosora, teras obracaw wzrok w morze i odpowiadam
...kochani bracisku jak ne bede padac, bede slonko swiecic i ceplutko bedze. A jak bedze padac to se wino bedzie lepiej sprzedawalo.
blackwild
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blackwild » 16.03.2003 05:51

rok temu na początku maja spędziłem 2 tygodnie w Chorwacji - tylko 2 dni deszczu były - możliwe że byłem na tyle mobilny że co 3 dni zmienialiśmy miejscowość zakwaterowania i uciekaliśmy złej pododzie :)
Anula
Odkrywca
Pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anula » 24.03.2003 11:36

Najbardziej aktualna pogoda w Chorwacji aktualizowana co godzinę na stronie www.tel.hr/dhmz Tam również aktualna temperatura wody , wysokość pokrywy śniegu !!! oraz prognozy i wiele innych.
Pozdrawiam
Roland
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland » 25.03.2003 16:57

Witam-wydaje mi się , że o pogodę nie masz się co obawiać.W zeszłym roku byłem tam ponad dwa tygodnie i tylko mw jedną noc była taka straszliwa burza, jakiej jeszcze nie przeżyłem. Jednak od samego rana pogoda była bajerancka. Góry było widać jak na dłoni, bez żadnej mgły i chmurki.
O pogodę raczej możesz być spokojny-to nie jest taka loteria jak nad na szym morzem.
Myślę, że jeszcze sie tu spotkamy przed urlopem, a po to już napewno-wymienimy poglady i doświadczenia.
Życzę udanego urlopu i łączę pozdrowienia-Roland
Guard
Plażowicz
Pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guard » 26.03.2003 00:10

Będzie ładnie albo deszcz spadnie ! Tfu, tfu, tfu po trzykroć tfu na deszcz! Podczas mojego wyjadu AD2002 każdej nocy były burze i to gwałtowne ale w dzień ZAWSZE była piękna pogoda. Bądźmy dobrej myśli, lato to lato i słońce musi być :hut: !
jaccco
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaccco » 06.04.2003 23:11

Cwaniak z tego Leona, wykapany góral...W zeszłym roku byłem 3 tygodnie w Omisu i były tylko trzy dni bezchmurnego nieba. Były za to deszcze i burza jakiej nie chciałbym już więcej przeżyć na kempingu. No ale skoro w zeszłym roku było ciężko, to chyba w tym się to już nie powtórzy...
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 07.04.2003 12:00

jacco kiedy byłeś ? Bo ja 2 lata temu przez 2 tygodnie czerwca miałam chmurki non stop i mało mnie szlag nie trafił. Może czerwiec jest tam jakiś felerny ? :cry: Bo przez kilka lat jeżdziliśmy w maju i owszem w nocy pokropiło, ale całymi dniami pogoda była na blachę. :D

Juli
jaccco
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaccco » 07.04.2003 12:14

juli napisał(a):jacco kiedy byłeś ? Bo ja 2 lata temu przez 2 tygodnie czerwca miałam chmurki non stop i mało mnie szlag nie trafił. Może czerwiec jest tam jakiś felerny ? :cry: Bo przez kilka lat jeżdziliśmy w maju i owszem w nocy pokropiło, ale całymi dniami pogoda była na blachę. :D

Juli

Przyjechałem pod koniec lipca i byłem do połowy sierpnia. Prawie całe lato było takie pokręcone. Ja też jeżdżę od kilku lat i dotąd nie było żadnych problemów, chociaż nad Omisem (a właściwie nad górami) prawie zawsze koło południa tworzy się chmurka, która powoli wędruje w strone słońca. Ale zwykłe lato jest ona bardzo mile widziana... :)
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 08.04.2003 14:42

W Chorwacji napewno będzie pogoda.
Jaka ? a to już inna sprawa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2003 19:58

wiecie jak to mówią górale:
"bydzie piknie.... no chyba zeby loło :?: :!: :?: :!: "
Polo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polo » 08.04.2003 21:09

Żebyście tylko nie wykrakali :evil:. Jak "tylu chłopa" zacznie biadolić jaką marną pogodę miało w Chorwacji i jaka (jeszcze gorsza) będzie tego lata - to się naprawdę sprawdzi!!!

Admin, proszę wyrzucaj bezpowrotnie wszystkie posty wróżące złą pogodę w sezonie 2003. I umawiamy się, że od tej pory piszemy tylko dobrze o pogodzie :D :D

Forumowicze! Więcej pogody (ducha) :!: :!: :!:. Czy Wy nie wiecie jak smakuje rakija w długie, deszczowe, lipcowe ranki i wieczory??? Leon chyba coś wie na ten temat, bo pisał, że jeśli świeci słońce - Chorwaci zarabiają na turystach, a jak pada, to na winie i rakiji (też zreszta na turystach)... Mnie tam wszystko jedno, jak nie będzie pogody, to uniknę poparzeń skóry, ale na pewno zniszczę wątrobę... A niszczenie wątroby w Chorwacji sprawia mi wyjątkową przyjemność :twisted: :twisted:

pozdrawiam,
Polo :lol:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 09.04.2003 09:00

Witam!
Planując zeszłoroczny urlop w Chorwacji sprawdzałam oczywiście pogodę. A tu np. na "prawdomównej jedynce" widzę na mapie, że leje i leje. Wchodzę na stronę cro.pl i tutaj w ramce widzę info, że na przełomie sierpnia i września jest często kilkudniowe załamanie pogody! :evil: Myślę sobie... koszmar!!! Ale jak się na coś napalę to nawet zła prognoza mnie nie zniechęci! Zresztą zaczęłam studiować te "sprawdzające się" prognozy pod kątem miasta w którym mieszkam. I tak przeważnie zapowiadali deszcz a minione lato było chyba najładniejsze od kilkunastu lat. Więc nie ma co wierzyć szarlatanom od pogody tylko starać się realizować marzenia!!!!!
A pogodę miałam naprawdę piękną - jakaś burza czy jeden pochmurny dzień były tylko ulgą od słońca i pozwoliły nam na fajną wycieczkę.
Zresztą jak pisze "Polo", w razie złej pogody zawsze można dobrze się bawić - w ten weekend byłam w Kazimierzu w domku letniskowym - a tu zamieć śnieżna i mróz! Ale nawet to nie popsuło wyjazdu - było super i z odrobiną optymizmu zawsze będzie fajnie!
Pozdrawiam wszystkich zastraszonych prognozami :wink:
optymistka :P meeg
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 09.04.2003 13:59

Macie rację :lol: :lol: :lol:
Pogoda będzie piękna bo....chorwacka :wink:
BAD GHOST
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAD GHOST » 21.04.2003 19:38

Pogoda w chorwacji murowana. Bylem tam i non stop upał . tylko jedeń dzień przyjemna burza, na drugi dzień zero wigoci , bardzo polecam

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies