napisał(a) meeg » 09.04.2003 08:00
Witam!
Planując zeszłoroczny urlop w Chorwacji sprawdzałam oczywiście pogodę. A tu np. na "prawdomównej jedynce" widzę na mapie, że leje i leje. Wchodzę na stronę cro.pl i tutaj w ramce widzę info, że na przełomie sierpnia i września jest często kilkudniowe załamanie pogody!
Myślę sobie... koszmar!!! Ale jak się na coś napalę to nawet zła prognoza mnie nie zniechęci! Zresztą zaczęłam studiować te "sprawdzające się" prognozy pod kątem miasta w którym mieszkam. I tak przeważnie zapowiadali deszcz a minione lato było chyba najładniejsze od kilkunastu lat.
Więc nie ma co wierzyć szarlatanom od pogody tylko starać się realizować marzenia!!!!!
A pogodę miałam naprawdę piękną - jakaś burza czy jeden pochmurny dzień były tylko ulgą od słońca i pozwoliły nam na fajną wycieczkę.
Zresztą jak pisze "Polo", w razie złej pogody zawsze można dobrze się bawić - w ten weekend byłam w Kazimierzu w domku letniskowym - a tu zamieć śnieżna i mróz! Ale nawet to nie popsuło wyjazdu - było super i z odrobiną optymizmu zawsze będzie fajnie!
Pozdrawiam wszystkich zastraszonych prognozami
optymistka
meeg