Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaka opłata za cumowanie motorówki tkon

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzan
Autostopowicz
jaka opłata za cumowanie motorówki tkon

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzan » 07.07.2010 18:48

Witam,
przeczytałem forum i użyłem opcji wyszukiwania ale nigdzie nie znalazłem informacji której potrzebuję.
może ktoś z was będzie potrafił mi pomóc, pod koniec lipca wybieram się do miejscowości Tkon, na wyspie Pasman naprzeciwko biograd na moru, ciągniemy z Polski własną motorówkę, a raczej taki ponton z twardym dnem (RIB) z silnikiem o mocy 50KM, i teraz mam pytanie czy ktoś orientuje się ile kosztuje cumowanie w tamtejszej marinie. na stronie tkonu znalazłem informację (ale niestety nie znam chorwackiergo :)) http://www.tkon.hr/cjenik i z tego co tam pisze wnioskuje że dziennie kosztuje to 100kn. natomiast może ktoś z was był i ma informacje z pierwszej ręki ponieważ słyszałem że jest opcja wykupu miejsca od razu na tydzień za około 200kn natomiast jest to informacja nie potwierdzona (tak twierdzi pani z adriatic.hr natomiast na stronie była też informacja że można cumować bezposrednio pod domkiem co okazało się nieprawdą, gdyż znajomi byli tam niedawno i takiej możliwości nie ma, niestety zapomnieli zapytać o ceny cumowania :( )
proszę o pomoc bo średnio uśmiecha mi się płacić za cumowanie 1200kn (jedziemy na 12 dni)
Pozdrawiam
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 10.07.2010 14:27

Niestety takie sa opłaty w marinach a podałeś i tak ceny do 5.m
1200 za 12 dni to byłoby nie tak drogo - miłego pływania.
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 11.07.2010 17:02

Witam
Ja byłem w tamtym roku na Tkonie nie ze swoja łódką ale wypożyczałem z biogradu łódeczkę .
Nie wiem w którym miejscu będziecie . my mieliśmy kwaterę około 1 km od portu , do plaży 15 metrów . Bo o ile mi się wydaje to jeżeli po opłacasz wszelkie stosowne opłaty do pływania to możesz cumować gdzie chcesz nawet pod swoją kwaterą.Tak robi wiele osób , wiążą na kotwicy ponton parę metrów od brzegu i idą na kwaterę.
W jednej takie zatoce około 500 metrów od portu stało z 15 różnych łódek i pontonów.
krzan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzan » 14.07.2010 14:16

dziękuję za odpowiedzi, ehh zobaczymy na miejscu jak to wygląda, może będzie możliwość cumowania przed domkiem. pozdrawiam
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 21.12.2010 09:21

bazyl67 napisał(a):Witam
Ja byłem w tamtym roku na Tkonie nie ze swoja łódką ale wypożyczałem z biogradu łódeczkę .
Nie wiem w którym miejscu będziecie . my mieliśmy kwaterę około 1 km od portu , do plaży 15 metrów . Bo o ile mi się wydaje to jeżeli po opłacasz wszelkie stosowne opłaty do pływania to możesz cumować gdzie chcesz nawet pod swoją kwaterą.Tak robi wiele osób , wiążą na kotwicy ponton parę metrów od brzegu i idą na kwaterę.
W jednej takie zatoce około 500 metrów od portu stało z 15 różnych łódek i pontonów.

Witaj,
Czy możesz podac namiary? Wybieramy się w tym roku na Pasman albo Ulgjan. :lol:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone