Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaka opieka lekarska na Cro?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rustia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rustia » 30.08.2006 13:34

Witam, w sobote wybieramy się z naszą 10miesięczną Gabi na wakacje (nareszcie!). Ale kurcze blade młoda zaczęła mi kichać, pokasływać, i co gorsza woda z nosa leci :( . Zaraz jej zapodam cebion i wapno, a na wycieczkę zapakuję też paracetamol, ale jakby sie jej nie poprawiało to jak wyglada opieka lekarska na Cro? Czy ktoś może korzystał z opieki lekarskiej dla dzieci w Chorwacji?
Jedziemy autkiem na 2 tyg, najpierw do Jezior Plitwickich a potem na Korculę planujemy.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 30.08.2006 13:54

Po pierwsze się nie przejmuj . W chorwackim klimacie wszystko jej minie :lol: Nasza mała (7 lat :) ) zaniemówiła w przeddzień wyjazdu ( jak zwykle ),. Ale po 2 kapielach w Jardanie wszystko jej przeszło. Co do opieki warto wykupić jakieś ubezpieczenie zdrowotne, chociaż wielu z nas już korzystało nieodpłatnie z lekarzy , którzy mają ponoć jakąś umowę z Polską podpisaną. Poszukaj w archiwum. Mimo wszystko zawsze ubezpieczenie warto mieć !
Miłego wypoczynku i zdrowia. !
rustia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rustia » 30.08.2006 14:02

Dzięki za odpowiedź, na pewno wykupimy ubezpieczenie :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.08.2006 18:04

Mnie (nam) przydarzyło się 2 razy korzystać z usług lekarzy. Raz oko małżonki, drugi raz moja ręka ( założony gips). Jaka rada, jak juz musisz to staraj się korzystać z większych przychodni, małe gabinety i przychodnie każą sobie płacić ( udają lub nie wiedzą ) . My korzystaliśmy z przychodni rządowej (ministerialna lecznica) w Rjece i nie płaciliśmy nic. Jak poszedłem do kontroli w lokalnej przychodni to już kazali sobie zaplacić. Wykup ubezpiecznie, kosztuje niedrogo a w razie choroby zwrócą wszystkie wydatki udokumentowane rachunkami.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 31.08.2006 22:50

Niestety to nie jest reguła, że duże przychodnie wiedzą o tej umowie. Korzystałem z pomocy szpitala w Zadarze i musiałem płacić
:evil: Dopiero po powrocie do Polski dostałem zwrot z PZU.
Washi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Washi » 01.09.2006 00:21

Na szczescie nie musielismy korzystac z opieki lekarskiej, ale na miejscu po przyjezdzie poinformowano nas ze w razie potrzeby wystarczy sie udac do lekarza z polskim paszportem.
fllower
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fllower » 01.09.2006 06:49

My również podczas tegorocznego pobytu w Cro musieliśmy skorzystac z usług lekarza. Wizyta przebiegła bardzo szybko i w przyjemnej atmosferze, ale trzeba było za nią uiścić kilka kunek. Wystawiono nam natomiast rachunek i podobno o zwrot można ubiegać się w NFZ.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone