Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr_jazz
Autostopowicz
Jaka nawigacja?

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr_jazz » 27.03.2010 20:31

Proszę o poradę jaką nawigację najlepiej jest zakupić , aby nie mieć problemów w Chorwacji po zjechaniu z autostrady?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 27.03.2010 20:57

piotr_jazz napisał(a):Proszę o poradę jaką nawigację najlepiej jest zakupić , aby nie mieć problemów w Chorwacji po zjechaniu z autostrady?

A widziałeś ten temat w FAQ GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 28.03.2010 12:06

Ja kupiłem GoClever 5065 - zainstalowałem Auto Mapę Europy i mam nadzieję że mnie doprowadzi ;)

N autostradach się nie martw bo są dobrze oznakowane - wystarczy wcześniej spojrzeć na analogową mapę :lol:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 28.03.2010 18:41

piotr_jazz napisał(a):Proszę o poradę jaką nawigację najlepiej jest zakupić , aby nie mieć problemów w Chorwacji po zjechaniu z autostrady?

iGo 8 z mapami lokalnych dostawców :idea:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.03.2010 19:11

Auto mapę kolego. Urzadzenie GPS jest mało istotne. Może być polskie tanie i bardzo dobre.np. Lark 43.2 lub 50.1 albo 50.2. Przekątna ekranu co najmniej 4,3 cala. Powodzenia
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2010 19:24

Adria Route + mapa papierowa.
Sprzęt Garmin.
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 28.03.2010 19:38

pawelli napisał(a):Ja kupiłem GoClever 5065
Ja zamówiłem Goclever 5066 z zainstalowaną mapą Polski i Europy. Myślę, że też mnie poprowadzi za rączkę :)

Dodatkowo ma bluetootha i transmiter fm, dzięki czemu mamy:
- zestaw głośnomówiący do telefonu (słuchamy przez głośniki systemu audio)
- odtwarzacz audio i video.. ot.. taki kombajn :)
Cromek
Podróżnik
Vordon

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromek » 28.03.2010 20:00

Rynek Polski atakują tanie (i dobre) nawigacje Vordon. Kolega kupił i jest bardzo zadowolony. Ja sobie też zamówiłem. Dam znać jak zrobię dokładne testy ;)

http://www.allegro.pl/item968865250_naw ... kowan.html
doctorwho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) doctorwho » 29.03.2010 09:37

Ja używałem Auto mapy w tel. HTC i tak jak przedmówca uważam, że sama navi jest średnio istotna bo jest tylko platformą dla programu. Auto mapa prowadziła mnie doskonale w takich miastach jak: Split, Trogir, Rogoznica, Primosten, Szybenik oraz bez problemu zaporowadziła nas do NP KRK. Pozdrawiam
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 29.03.2010 10:59

FUX napisał(a):Adria Route + mapa papierowa.
Sprzęt Garmin.
Widzę że kolega także używa Garmina z AdriaRoute . Osobiście mam 760 z CNE 2010.3/GPmapa 2009.3/AdriaRoute 2.30 . Pozdrawiam .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.03.2010 11:08

276C
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 29.03.2010 11:38

FUX napisał(a):276C
No,no ... proszę multi funkcyjne urządzenie Garmina za kilka tysi 8O . A pomyśleć że niektórym z powodzeniem wystarcza navi z np. z biedronki . Pozdrawiam .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.03.2010 16:06

jarku007 napisał(a):
No,no ... proszę multi funkcyjne urządzenie Garmina za kilka tysi 8O . A pomyśleć że niektórym z powodzeniem wystarcza navi z np. z biedronki . Pozdrawiam .

A na h...j drogie urzadzenie, liczy się tylko mapa. Co, mam z nim spać i go pilnować.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.03.2010 18:18

darek1 napisał(a):
jarku007 napisał(a):

A na h...j drogie urzadzenie, liczy się tylko mapa. Co, mam z nim spać i go pilnować.

Ty jestes taki ograniczony, czy tylko udajesz...
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 29.03.2010 18:54

darek1 napisał(a):
jarku007 napisał(a):

to fakt, podstawa to dobra mapa !!! :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies