Tomtom ma info o korkach, poza tym działa także offline.
Naprawdę tak ciężko wiedzieć jaka jest dozwolona prędkość? Trzeba do tego navi? Jak sobie dawali radę ludzie w czasach starożytnych jadąc do Chorwacji czy gdziekolwiek indziej 20 lat temu?
greenrs napisał(a):W GM ciągle brakuje mi funkcji, którą posiada Here - informacji o aktualnej prędkości dozwolonej i ostrzeżeń o jej przekroczeniu. W dodatku Here też doczekał się już bazy fotoradarów i jak się przekonałem w ubiegłym tygodniu, jest ona bardziej aktualna od tej w GM. Korzystam zamiennie z obu nawigacji i nieco lepiej sprawdza się Here. Minusem jest jednak brak informacji o korkach.
arturescu napisał(a):W dzisiejszych czasach to jałowa dyskusja o przysłowiowej wyższości świąt nad świętami.
na każdym telefonie średnioniższej klasy można zainstalować kilka aplikacji nawigacyjnych online plus 2-3 klasyki offline, bez zbytniego uszczerbku dla pamięci, a potem porównywać do upadłego. Moim zdaniem naprawdę nie ma zbytniej różnicy.
Dobra funkcją jest wyświetlanie korków, info o radarach i zaczajonych ......... jakoś nie są dla mnie priorytetem, bo jeżdżę raczej zgodnie z przepisami.
Biorąc pod uwagę, że drogi tranzytowe są generalnie bardzo dobrze oznakowane, navi sprawdza się przede wszystkim na lokalnych dojazdach i w miastach.
arturescu napisał(a):Tomtom ma info o korkach, poza tym działa także offline.
arturescu napisał(a):Naprawdę tak ciężko wiedzieć jaka jest dozwolona prędkość? Trzeba do tego navi?
arturescu napisał(a): Jak sobie dawali radę ludzie w czasach starożytnych jadąc do Chorwacji czy gdziekolwiek indziej 20 lat temu?
arturescu napisał(a):Tomtom ma info o korkach, poza tym działa także offline.
Naprawdę tak ciężko wiedzieć jaka jest dozwolona prędkość? Trzeba do tego navi? Jak sobie dawali radę ludzie w czasach starożytnych jadąc do Chorwacji czy gdziekolwiek indziej 20 lat temu?
Arasdol napisał(a):Nawiązując do używania Google Maps. Sprawdzał ktoś jaki pobór danych jest przy używaniu tej mapy na trasie właśnie wielkości PL - CRO ?
Arasdol napisał(a):Nawiązując do używania Google Maps. Sprawdzał ktoś jaki pobór danych jest przy używaniu tej mapy na trasie właśnie wielkości PL - CRO ?
arturescu napisał(a):Pobór danych w nawigacji nie jest obecnie czymś czym w ogóle trzeba sobie zawracać głowę. Przy najniższych abonamentach rzędu 30+ zł, limit darmowego przesyłu roamingowego w krajach UE, wynosi ok 3 GB. Navi pociągnie może 10% z tego na trasie tam i z powrotem. Sam mam ok. 4,5 G przy swoim abonamencie i bez problemu starcza mi na muzykę ze Spotify albo TuneIn w czasie jazdy i na miejscu....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi