Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 08.07.2018 20:38

Habanero: jedziesz MLP, dobrze kojarzę? Ja jadę tamtędy dzień po Tobie :D Prowadzą mnie: wskazówki forumowiczów, papierowy atlas i NaviExpert jako ekspert online :-)
zimarek
Odkrywca
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimarek » 09.07.2018 07:44

Seeman napisał(a):Czy ktos z Was korzystał z Sygic ? Na ile ich mapy są aktualne?

Korzystam cały czas, mapy mają z czerwca 2018. Zaletą jest, że jest to nawigacja offline, jedynie traffic wymaga internetu. Jak każda nawigacja nie jest idealny, ale i tak przecież trzeba włączyć myślenie ;)
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 09.07.2018 16:19

Przetestowałem chyba wszystkie dostępne na rynku nawigacje. Ze względu na brak pakietu danych w roamingu koniecznie mapy musiały być offline. (te parę mega na trafic mogę poświęcić) Zostały 2 w ścisłym finale
:D
Tomtom go oraz darmowy Magic earth.
Chyba nie ma nic płynniej działającego i o bardziej intuicyjnej obsłudze. Polecam
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 09.07.2018 23:25

rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 10.07.2018 06:39

Mnie Sygic zawiódł z pokazywaniem dopuszczalnych prędkości, kompletnie bez sensu. Na przyszły rok wracam do NaviExperta.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 10.07.2018 06:57

krutom napisał(a):http://www.komputerswiat.pl/nowosci/bezpieczenstwo/2018/28/yanosik-wykorzystuje-wasze-smartfony-do-ustalania-polozenia-lokalizatorow-bluetooth.aspx

Dla fanów Yanosika pod rozwagę.

Mając smartfona radzę się przyzwyczaić do tego, że ktoś Cie obserwuje itd. Przed tym się nie ucieknie, chyba, że cofniemy się w rozwoju technologicznym o jakieś 20 lat wstecz. Wtedy jednak konieczna będzie samochodowa mapa europy :wink: :twisted: Dożyliśmy czasów gdzie firmy mają Twoje zdjęcia, pełne dane, Twoją lokalizację a nawet odcisk linii papilarnych, dokąd to zmierza ? nie wiem ale jest opcja, że któregoś pięknego dnia zostaniesz oskarżony o zamordowanie jakiegoś wpływowego typa na drugim końcu świata, bo przecież Twój odcisk palca będzie na broni :wink: to trochę sciencie fiction no ale kto tam wie :wink:

Co do tematu u mnie na szczycie jest GM, byłem z niej zadowolony ostatnio i nie mam zamiaru tego zmieniać w tym roku :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.07.2018 07:10

krutom napisał(a):http://www.komputerswiat.pl/nowosci/bezpieczenstwo/2018/28/yanosik-wykorzystuje-wasze-smartfony-do-ustalania-polozenia-lokalizatorow-bluetooth.aspx

Ale że co :?: Może mi to krzywdę zrobić czy coś :?:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 10.07.2018 07:45

Rysio napisał(a):
krutom napisał(a):

Ale że co :?: Może mi to krzywdę zrobić czy coś :?:

Może Ci coś odebrać i oddać biedniejszym :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2018 07:58

Weź sobie wrzuć Moja Oś Czasu w Google Maps a zobaczysz, co oni wiedzą o odwiedzonych przez Ciebie miejscach ;) Android - coś niby jest za darmo ale nie do końca ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.07.2018 08:00

Yanush napisał(a):
Może Ci coś odebrać i oddać biedniejszym :oczko_usmiech:

Taaaa, chyba nerkę :sm: :wink:

Pääkäyttäjä napisał(a):
Weź sobie wrzuć Moja Oś Czasu w Google Maps a zobaczysz, co oni wiedzą o odwiedzonych przez Ciebie miejscach ;) Android - coś niby jest za darmo ale nie do końca ;)

Halo, czy to pizzeria Giuseppe?
- Dzień dobry, nie, to pizzeria Google.
- Źle się dodzwoniłem?
- Nie, proszę pana, Google kupiło tę pizzerię.
- OK. To chciałbym złożyć zamówienie.
- Dobrze, czy zamawia pan to co zwykle?
- To co zwykle? A pan mnie zna?
- Zgodnie z pańskim ID dzwoniącego, ostatnie 12 razy zamawiał pan pizzę serową z dodatkową porcją peperoni i szynki.
- OK! Taką zamawiam!
- Czy mogę panu zasugerować tym razem zamiast sera ricottę z rukolą i suszonymi pomidorami?
- Co? Nie, ja nie lubię warzyw!
- Ale ma pan podwyższony cholesterol.
- Skąd o tym wiecie?!
- Z pańskiej karty pacjenta w klinice. Mamy wyniki pańskich badań z ostatnich 7 lat.
- No dobrze… ale ja nie chcę pizzy z warzywami – już biorę leki na cholesterol.
- Cóż, nie brał pan ostatnio ich regularnie. 4 miesiące temu zamówił pan opakowanie 30 tabletek w aptece internetowej.
- Kupiłem więcej w innej aptece!
- Nie ma tej płatności na pańskiej karcie kredytowej.
- Zapłaciłem gotówką!
- Ale nie wypłacił pan wystarczającej sumy z bankomatu według wyciągu z pańskiego konta.
- Nie trzymam wszystkich zarobionych pieniędzy w banku.
- Nie widać tego na pańskim ostatnim zeznaniu podatkowym, chyba, że jest to przychód, który zataił pan przed urzędem skarbowym.
- WTF???? Dosyć! Mam powyżej uszu Google, Facebooka, Twittera i innych WatsAppów! Wynoszę się na jakieś zadupie, w Bieszczady, albo nie, wyjadę na wyspę – bez internetu, gdzie nie ma sieci komórkowych i gdzie nie będziecie mogli mnie szpiegować!
- Rozumiem. Będzie pan musiał odnowić paszport, bo skończył swoją ważność miesiąc temu.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.07.2018 08:21

Rysio to Ty sie obawiaj skoro mieszkasz na wsi :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2018 08:38

Na swojej osi czasu znalazłem punkt, w którym na pewno nie byłem. Byłoby to małe miki, gdyby punkt nazywał się jakoś sensownie i był w sensownym miejscu. Ale nie - gdzie do cholery był telefon? Ja nawet tamtędy nie przelatywałem ani tym bardziej przejeżdżałem. Długi risercz i okazało się, że to autokomis w Radlinie... tylko dlaczego mapy zarejestrowały to miejsce gdzieś na jakimś wypandowie, w pipidówie w środku Polski a nie za miedzą? Tego nie wiem :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.07.2018 08:43

Może być że mają więcej komisów i wskazuje na centralę przypisaną do danego operatora internetu. :wink:
sebgab
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebgab » 10.07.2018 09:13

rufus295 napisał(a):Mnie Sygic zawiódł z pokazywaniem dopuszczalnych prędkości, kompletnie bez sensu.

Mógłbyś coś więcej w tej kwestii napisać? Źle pokazywał ograniczenia prędkości?
sebgab
Turysta
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebgab » 10.07.2018 09:18

Seeman napisał(a):Czy ktos z Was korzystał z Sygic ? Na ile ich mapy są aktualne?

Ja jestem bardzo zadowolony z Sygic'a. Chociaż korzystam z Google Maps, bo nic nie jest (obecnie) przebić Google Maps. Ale do Sygic'a mam słabość: podoba mi się interfejs i ograniczenia prędkości, których Google Maps nie ma (jeszcze). Można też wgrać punkty POI i ma też funkcję traffic. Ostatnio się chwalili, że mają super logarytm, który wyznacza trasy jeszcze lepiej. Zawsze mają aktualizację map na wiosnę. Tej wiosny też była :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone