Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 01.07.2018 15:45

Udało się wgrać i uruchomić na Xiaomi MI 5 S Plus. Android 7.1 z nakładką MIUI. Licencja pokazana do 2018 ? Dogram jeszcze mapy Czech i Austrii. Polska i Cro wyszukuje adresy. TomTom bez powodzenia. Zobaczę na Note Samsunga jeszcze
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 01.07.2018 15:54

piotrekbeti napisał(a):Udało się wgrać i uruchomić na Xiaomi MI 5 S Plus. Android 7.1 z nakładką MIUI. Licencja pokazana do 2018 ? Dogram jeszcze mapy Czech i Austrii. Polska i Cro wyszukuje adresy. TomTom bez powodzenia. Zobaczę na Note Samsunga jeszcze

Piszesz o igo ? z licencją nie ma problemu :)
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 01.07.2018 19:01

Testowałem dzisiaj Waze i mam do Was pytanie.
1. Czy jak jest fotoradał to Waze wydaje komunikat głosowy że zbliżam się do fotoradaru? Pytam bo przejeżdzałem i na mapie była informacja ale tylko graficzna za ile będe na wysokości fotoradaru - zero głosu, więc trochę to dziwne na moje.

2. Czy jak Waze jest w tle to informuje Was głosowo o problemach na drogach? Czy tylko jak jest na pierwszym planie?
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 02.07.2018 06:06

Igo8 - nawigacja na wince - Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Węgry, Słowacja, BiH , mapyQ1 2018

http://catshare.net/uHu5K2T73MHYmLIl
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 02.07.2018 07:35

dominikzw napisał(a):Testowałem dzisiaj Waze i mam do Was pytanie.
1. Czy jak jest fotoradał to Waze wydaje komunikat głosowy że zbliżam się do fotoradaru? Pytam bo przejeżdzałem i na mapie była informacja ale tylko graficzna za ile będe na wysokości fotoradaru - zero głosu, więc trochę to dziwne na moje.

2. Czy jak Waze jest w tle to informuje Was głosowo o problemach na drogach? Czy tylko jak jest na pierwszym planie?

Też właśnie mnie to zastanawia. Testuję ją razem z Janosikiem w PL i u nas Janosik ją zjada na śniadanie. Nie wiem, czekam aż trafie na jaką suszarkę i zobaczę czy waze mnie poinformuje co i jak. O utrudnieniach/nieoznakowanych jak na razie nic nie wspominała (janosik podawał info), odzywała się jedynie przed fotoradarem.
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 02.07.2018 14:41

benito5 ,potrzebuje rady. Igo hula na androidzie ale nie udało się wstawić dodatkowych map A i CZ. Skopiowane do folderu ogólnego content/mapy ale ich nie widać a aplikacji. Pomocy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2018 14:47

Prawdopodobnie nie masz odpowiedniej licencji.
Otwórz plik "licence" (może być w katalogu głównym IGO, lub w "content").Wrzuć nowe "licencje" https://megawrzuta.pl/download/10d77b1d ... 47c54.html
Licencje (wszystkie) skopiuj do folderu "licence", te które się dublują zamień.
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 02.07.2018 19:07

Zrobiłem kopię dodatkowych map A i CZ przez kabel usb w katalogu content/ map w dwóch lokalizacjach-crackowanej i oryginalnej. Restart telefonu, uruchomienie apki Igo i mapy są i działają. Dzięki
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 02.07.2018 19:25

piotrekbeti napisał(a):Zrobiłem kopię dodatkowych map A i CZ przez kabel usb w katalogu content/ map w dwóch lokalizacjach-crackowanej i oryginalnej. Restart telefonu, uruchomienie apki Igo i mapy są i działają. Dzięki

Aby wszystko dobrze funkcjonowało to musisz rozpakować pobrane mapy i skopiować pliki do odpowiednich folderów

Otwierasz Igo_Basar - content - i do poniższych folderów dodajesz , lub usuwasz poszczególne kraje
1.building - dodajesz lub usuwasz
2.extended poi - dodajesz lub usuwasz
3.map - dodajesz lub usuwasz
4.phoneme - dodajesz lub usuwasz
5.poi - dodajesz lub usuwasz
6.speedcam - dodajesz lub usuwasz
Załączniki:
igo.jpg
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 02.07.2018 19:44

piotrekbeti napisał(a):benito5 ,potrzebuje rady. Igo hula na androidzie ale nie udało się wstawić dodatkowych map A i CZ. Skopiowane do folderu ogólnego content/mapy ale ich nie widać a aplikacji. Pomocy

Rozpakowujesz pobrany plik z mapami , i np otwierasz folder building kopiujesz zawartość i wklejasz do folderu Igo_Basar/content/building . Tak samo kopiujesz pozostałe zawartości pobranego pliku z mapami DO ODPOWIEDNICH PLIKÓW w Igo_Basar

1.building - do Igo_Basar/content/building
2.extended poi - do Igo_Basar/content/extended poi
3.map - do Igo_Basar/content/map
4.phoneme - do Igo_Basar/content/phone
5.poi - do Igo_Basar/content/ poi
6.speedcam - do Igo_Basar/content/speedcam
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 02.07.2018 21:07

benito5 napisał(a):...Podczas instalacji aplikacja tworzy plik sys.txt. Jeśli używasz własnych systemów i umieszczasz je w katalogu głównym folderu, aplikacja nie będzie tworzyć pliku sys.txt....

Wracając do moich prób instalacji na telefonie (na tym gdzie jest błąd właśnie o tym sys.txt) po instalacji apki wyświetla się plansza o udanej instalacji jednak nie tworzy się plik sys.txt w folderze iGO_Basar.
Jak rozumieć twój zapis o używaniu własnych systemów? Ale to chyba się tyczy konkretnej porady jakiej udzielałeś koledze i konkretnego urządzenia.
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 03.07.2018 06:06

szaki17 napisał(a):Prawdopodobnie nie masz odpowiedniej licencji.
Otwórz plik "licence" (może być w katalogu głównym IGO, lub w "content").Wrzuć nowe "licencje" https://megawrzuta.pl/download/10d77b1d ... 47c54.html
Licencje (wszystkie) skopiuj do folderu "licence", te które się dublują zamień.

Licencja jest ok , nic nie trzeba z nią robić..
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 03.07.2018 06:15

endryu napisał(a):
benito5 napisał(a):...Podczas instalacji aplikacja tworzy plik sys.txt. Jeśli używasz własnych systemów i umieszczasz je w katalogu głównym folderu, aplikacja nie będzie tworzyć pliku sys.txt....

Wracając do moich prób instalacji na telefonie (na tym gdzie jest błąd właśnie o tym sys.txt) po instalacji apki wyświetla się plansza o udanej instalacji jednak nie tworzy się plik sys.txt w folderze iGO_Basar.
Jak rozumieć twój zapis o używaniu własnych systemów? Ale to chyba się tyczy konkretnej porady jakiej udzielałeś koledze i konkretnego urządzenia.

Czy instalowałeś samą apkę ? Jak byś mi opisał proces (krok po kroku) w jaki sposób instalowałeś navi , na forum , bądź priv i podał ewentualnie model urządzenia
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 03.07.2018 06:27

bluesman napisał(a):
benito5 napisał(a):
bluesman napisał(a):Wymiękłem nie działa i już :mrgreen: Przeszło mi instalowanie :)

Próbować trzeba do skutku , za dobra navi żeby się poddawać 8)
Poza tym po info jakie podajesz - jesteś blisko :)
Brakujący lub niepełny folder:/sdcard/iGO

taa tylko czego :)

Jeżeli folder igo masz na karcie - proponuję wyciągnąć kartę - i przez kompa jeszcze raz rozpakować pobrany folder igo i przekopiować
Załączniki:
IMG_20180703_073526.jpg
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 05.07.2018 16:51

Instalacja igo (android)- gdy pojawia się komunikat brakujący lub niepełny folder: /data/data/com.basarsoft.igonextgen.javaclient/sys.txt: open failed: EACCES
lub jakieś inne "zawieruchy"

1.apkę kopiujemy do pamięci wewnętrznej - NIE URUCHAMIAMY .
2.Do pamięci wewnętrznej kopiujemy folder iGO z następującymi folderami i informacjami:
01.jpg

02.jpg

3.Tworzymy folder "Addons" na zewnętrznym SD, na którym kopiujemy folder "content"z pobranego przez internet iGO_Basar
03.jpg

4.wyłączam internet (robię to już z przyzwyczajenia..)
5.Instalujemy apkę NIE URUCHAMIAMY NAVIGACJI
6.Wyłączamy i włączamy urządzenie
7.do sys.txt (w pamięci wewnętrznej) szukamy i zamieniamy [folders] na następujący wpis

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/TUTAJ WPISZ NAZWĘ/addons"

TUTAJ WPISZ NAZWĘ -wpisujesz twoja nazwę karty pamięci - musi być taka jak jest faktycznie (musisz to sprawdzić albo zainstalowac totalcomander na androida albo jakiś menadżer plików )

8.Wyłączamy i włączamy urządzenie , internet , uruchamiamy navi

9. Wszelkie uaktualnienia map , dodawanie czy kasowanie map , punktów poi itp robimy na karcie zewnętrznej w folderze addons
uwagi od "testera" :) pozdrawiam :papa:

04.jpg

IGO apka
http://catshare.net/MC5Oh19uoWXd0DHp
Folder iGO_Basar (BEZ MAP)
http://catshare.net/VqS7Vamwoofu3uPE
IGO mapy Austria , Słowenia ,Czechy , Czarnogóra
http://catshare.net/xcUx1xhor5LMG1dN
IGO mapy Polska , Słowacja , Węgry , BiH , Chorwacja , Montenegro
http://catshare.net/BHq1EsfMOZHhlACa
IGO apka+gotowy folder z mapami Polska , Słowacja , Węgry , BiH , Chorwacja , Montenegro
http://catshare.net/ZHJZOVhZGLPVqYUx
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone