Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 30.06.2018 22:56

endryu napisał(a):Dalej błąd :(

Czyli na jednym urządzeniu działa - na drugim nie ?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 30.06.2018 23:08

benito5 napisał(a):
endryu napisał(a):Dalej błąd :(

Czyli na jednym urządzeniu działa - na drugim nie ?

Tak. Oba LG andek 6.0
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.07.2018 07:00

benito5 napisał(a):
bluesman napisał(a):Wymiękłem nie działa i już :mrgreen: Przeszło mi instalowanie :)

Próbować trzeba do skutku , za dobra navi żeby się poddawać 8)
Poza tym po info jakie podajesz - jesteś blisko :)
Brakujący lub niepełny folder:/sdcard/iGO

taa tylko czego :)
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 01.07.2018 07:55

Ja też sobie dałem siana.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2018 09:07

Tutaj jest działający TomTom GO na Andruta, dzisiaj sprawdzony i działa :wink:
Alternatywa dla IGO które nie chce działać :papa:
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 01.07.2018 09:43

szaki17 napisał(a):Tutaj jest działający TomTom GO na Andruta, dzisiaj sprawdzony i działa :wink:

Niektórym działa , niektórym nie :lol: , u mnie działa i to na androidzie , jak i z wersją na na win . Skłonny jestem stwierdzić (mam zainstalowaną automapę , tomtoma ) najlepsze jest igo . W necie znajdziecie dużo różnych wersji tej navi , testujcie (mapy igo są takie same zarówno na androida jak i na win)
Załączniki:
pulmopoioioi.jpg
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 01.07.2018 10:11

U mnie zadziałało za pierwszym razem. Telefon Honor 7x. Tylko odwrotnie zrobiłem z lokalizacją plików ( instalka na SD- folder IGO na wewnętrznej ) bo tylko tak miałem miejsce. Teraz ciągnę dodatkowe mapy ( Czechy ,Austria,Słowenia) zobaczymy czy uda mi się je uruchomić:)
Co mogę wyrzucić z folderu map jeżeli nie potrzebuję Węgier i Czarnogóry bo widzę tam jakieś pliki typu western Europe,full Europe itp?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2018 10:26

pavio napisał(a):Co mogę wyrzucić z folderu map jeżeli nie potrzebuję Węgier i Czarnogóry bo widzę tam jakieś pliki typu western Europe,full Europe itp?

Folder "map" możesz edytować po swojemu. Zostawiasz- wklejasz to co potrzebujesz ,tzn. takie kraje przez które będziesz jechał, więc Polska>Czechy>Austria>Słowenia>Chorwacja.
Pliki map mają rozszerzenie "fbl" i takie instaluj, reszta jest nie potrzebna (oprócz pliku" basemap")
Ostatnio edytowano 01.07.2018 10:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 01.07.2018 10:27

Ale te europy muszą zostać -to jakieś licencje czy coś?
CZy można zastosować głos czytający nazwy ulic?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2018 10:31

pavio napisał(a):Ale te europy muszą zostać -to jakieś licencje czy coś?
CZy można zastosować głos czytający nazwy ulic?

Te "Europy" to cała Europa w jednym kawałku, więc można je usunąć (żeby zaoszczędzić miejsce na karcie lub w pamięci) i wgrać poszczególne kraje.
Można, ale nie polecam, brzmi to tak jak by lektor(ka) nie miał zębów :wink:
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 01.07.2018 10:37

Wrzuciłbyś na testy?:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2018 10:40

Ja nie używam tego.
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 01.07.2018 12:02

pavio napisał(a):U mnie zadziałało za pierwszym razem. Telefon Honor 7x. Tylko odwrotnie zrobiłem z lokalizacją plików ( instalka na SD- folder IGO na wewnętrznej ) bo tylko tak miałem miejsce. Teraz ciągnę dodatkowe mapy ( Czechy ,Austria,Słowenia) zobaczymy czy uda mi się je uruchomić:)
Co mogę wyrzucić z folderu map jeżeli nie potrzebuję Węgier i Czarnogóry bo widzę tam jakieś pliki typu western Europe,full Europe itp?

Pliki western Europe,full Europe itp zostaw , Węgry i Czarnogórę można wywalić , można dodać dowolny kraj - czyli robimy navi jakie nam pasuje .
Otwierasz Igo_Basar - content - i do poniższych folderów dodajesz , lub usuwasz poszczególne kraje
1.building - dodajesz lub usuwasz
2.extended poi - dodajesz lub usuwasz
3.map - dodajesz lub usuwasz
4.phoneme - dodajesz lub usuwasz
5.poi - dodajesz lub usuwasz
6.speedcam - dodajesz lub usuwasz
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 01.07.2018 13:45

benito5 napisał(a):
szaki17 napisał(a):Tutaj jest działający TomTom GO na Andruta, dzisiaj sprawdzony i działa :wink:

Niektórym działa , niektórym nie :lol: , u mnie działa i to na androidzie , jak i z wersją na na win . Skłonny jestem stwierdzić (mam zainstalowaną automapę , tomtoma ) najlepsze jest igo . W necie znajdziecie dużo różnych wersji tej navi , testujcie (mapy igo są takie same zarówno na androida jak i na win)

Mógłbyś wrzucić Igo na windowsa z mapami Europy (ewentualnie Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Węgry, Słowacja, BiH)?
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 01.07.2018 13:50

endryu napisał(a):
benito5 napisał(a):

Mógłbyś wrzucić Igo na windowsa z mapami Europy (ewentualnie Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Węgry, Słowacja, BiH)?

No i jest
Oparłem się na Igo8 - nawigacja na wince - Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Węgry, Słowacja, BiH , mapyQ1 2018 - radary , szybkość i wiele różnych ustawień

http://catshare.net/uHu5K2T73MHYmLIl

Rozpakowujesz - kopiujesz plik na kartę lub do pamięci urządzenia - ustawiasz ścieżkę nawigacji Igo8/igo.exe
Ostatnio edytowano 02.07.2018 06:04 przez benito5, łącznie edytowano 3 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone