endryu napisał(a):Przejrzałem neta w zakresie opinii o prądożerności modułu gps w telefonie przy działającej nawigacji (waze, gm) i tak u siebie widzę niedobór prądu przy załączonym zasilaczu samochodowym-ładowarce (bateria uprzednio w pełni naładowana) szczególnie w gorące dni. Bateria mocno się grzeje. Znacznie lepiej jest gdy telefon założony jest na uchwyt na kratce wentylacyjnej przy włączonej klimie. Bilans wtedy jest na plus.
endryu napisał(a):A jak wyrabia się beteria-zasilanie w telefonie szczególnie gdy pracują dwie nawigacje?
endryu napisał(a):Znacznie lepiej jest gdy telefon założony jest na uchwyt na kratce wentylacyjnej przy włączonej klimie. Bilans wtedy jest na plus.
grodek napisał(a):Dzisiaj nawigując na mapach Google odkryłem że można utworzyć małe okienko z mapką i umieścić je gdzie nam najbardziej pasuje. Stało się to po aktualizacji , i teraz nie wiem bo przed wyjazdem zrobiłem aktualizację Androida jak i aplikacji Google Map. Zrobiłem próbę i stwierdzam że rozwiązanie rewelacyjne , a dla niektórych z Was rozwiązujący problem.
madziaimaciek napisał(a):Posiadam w swoim telefonie Android auto, to pozwala polaczyc mi sie z moim autem I na ekranie widze navigacje. Nawigacja ta obslugiwana jest przez google map(tak mi sie wydaje)
Farstone napisał(a):endryu napisał(a):Przejrzałem neta w zakresie opinii o prądożerności modułu gps w telefonie przy działającej nawigacji (waze, gm) i tak u siebie widzę niedobór prądu przy załączonym zasilaczu samochodowym-ładowarce (bateria uprzednio w pełni naładowana) szczególnie w gorące dni. Bateria mocno się grzeje. Znacznie lepiej jest gdy telefon założony jest na uchwyt na kratce wentylacyjnej przy włączonej klimie. Bilans wtedy jest na plus.
Taki właśnie mam patent, nawigacja w telefonie na kratce nawiewu, od razu chłodzenie... Z resztą ja nie mam non stop włączonej nawigacji, tylko w newralgicznych miejscach, jak jest proste 200 - 300 km drogi czy autostrady to niepotrzebna nawigacja.
grodek napisał(a):endryu napisał(a):A jak wyrabia się beteria-zasilanie w telefonie szczególnie gdy pracują dwie nawigacje?endryu napisał(a):Znacznie lepiej jest gdy telefon założony jest na uchwyt na kratce wentylacyjnej przy włączonej klimie. Bilans wtedy jest na plus.
Sam sobie odpowiedziałeś Ja bym jeszcze dokupił lepszą ładowarkę i kabelek USB (szybsze ładowanie). Ja kupiłem coś takiego i dało radę:
semp99 napisał(a):grodek napisał(a):Dzisiaj nawigując na mapach Google odkryłem że można utworzyć małe okienko z mapką i umieścić je gdzie nam najbardziej pasuje.
Witaj. Mógłbyś opisać, jak wykonać tę operację. Ja też się bawię, ale nie umiem znaleźć rozwiązania
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi