Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ja mam Garmina 760,kupionego w 2008. W zeszłym roku prowadziła mnie do Orebica, bez problemu, ale z mapą AdriaRoute 2.0, urządzenie spisywało się doskonale. Przy obecnej City Navigator Adria już jest niepotrzebna. Ale powinien być tak jak w 765 asystent pasa ruch.
Z pozdrowieniami jerzy26
wiencek napisał(a):Porównując CNE z tym co w terenie już dawno temu doszedłem do wniosku, że to mapa rolnicza. Każda asfaltowa, gruntówka, miedza... wsio równo...
W każdej mapie znajdę obszar w Polsce który nie jest w pełni opisany. To tylko ilustruje jak daleko jesteśmy za "starą" Europą nie pomnę już o USA - chodzi o dokładność map (POI, przewodniki itp).
Za starą Europa powiadasz...
Ostatnio w Hiszpanii jeździłem po takich drogach jak wyżej pokazane.
Makabra, ciagneło mnie to takich drózkach bez mostów (było lato wiec suche), pożałowałem, że nie posłuchałem rezydenta Interhome gdy tłumaczył mi jak jechać. A droga była prościutka i szeroka. Ale na mapach od Navteqa wszystkie były takie same.
Żadna mapa nie ma pokrycia 100% w drogach w Chorwacji. Zresztą i tak większość map firmuje firma Navteq (garmin, tomtom, itd - nota bene właścicielem navteqa jest Nokia).
Z tego co pamiętam to to w wersji 5.5 Automapy były już wyrysowane nowe odcinki obwodnic i autostrad Słowenii i Chorwacji, gdzie tak naprawdę były jeszcze placem budowy i chyba zostały oddane do użytku pod koniec roku 2009. Nie ma więc sensu prześcigać się nowymi wersjami softu.
Ci którzy kochają małe i bardzo małe miejscowości wiedzą doskonale że i tak będą musieli posłużyć się swoim instynktem globtrotera by odnaleźć szukany apartament
Sprawdźcie iGO z dostawcami lokalnymi - całkiem się sprawdza w HR, choć na Węgrzech 3ech różnych dostawców mapy nie miało jakiś 100km nowej autostrady. Ja generalnie używam mapy w mieście, a w odwodzie zawsze mam mapę, bo wiem gdzie i jak pojechać i jaki skrót zrobić a navi wykorzystuję jako kompas.
Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.
Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.