bluesman napisał(a):Jako, że z małżonką dostaliśmy w prezencie tablety zainteresowała nas możliwość nawigowania przy pomocy GM offline. Niestety nie udało mi się nigdzie uzyskać info czy na tablet można ściągnąć więcej niż jedną trasę (jedną mi się udało) bez konieczności pobierania obszarów. Próbowałem korzystać z instrukcji Google ale mam inne informacje/symbole, które wyświetlane na tablecie, a inne są w instrukcji Może ktoś ma większa wiedzę ?
bluesman napisał(a): Niestety nie udało mi się nigdzie uzyskać info czy na tablet można ściągnąć więcej niż jedną trasę (jedną mi się udało) bez konieczności pobierania obszarów.
zuli007 napisał(a):bluesman napisał(a): zainteresowała nas możliwość nawigowania przy pomocy GM offline. ?
Może nie jest to na temat ale być może łatwiej będzie zrobić na którymś z telefonów hotspota i jechać online? Koszty Internetu w UE są niskie a same mapy jeśli są w widoku nawigacji (nie zdjęć) ciągną bardzo mało danych.
Dodatkowo uzyskujemy info o korkach i możliwościach ich minięcia.
szaki17 napisał(a):Ustawioną trasę musisz zapisać.
jolcix napisał(a):a może ktoś wie, czy da się w automapie ustawić żeby prowadziło głównymi drogami, ustawiam zawsze trasę optymalną i prowadzi mnie jakimiś pobocznymi drogami, mimo że wiem że główna jest prosta i lepsza
próbowałam ustawień na szybką i jeszcze większymi dziurami prowadzi
malinero napisał(a):jolcix napisał(a):a może ktoś wie, czy da się w automapie ustawić żeby prowadziło głównymi drogami, ustawiam zawsze trasę optymalną i prowadzi mnie jakimiś pobocznymi drogami, mimo że wiem że główna jest prosta i lepsza
próbowałam ustawień na szybką i jeszcze większymi dziurami prowadzi
Spróbuj ustawić trasę łatwą.
A nalepiej wyznaczyć sobie punkty przelotowe na głównych drogach, którymi chcesz jechać.
bluesman napisał(a):szaki17 napisał(a):Ustawioną trasę musisz zapisać.
Genialne Skoro mi się jedną udało znaczy zapisałem
szaki17 napisał(a):Różnica w wyznaczaniu tras opisana jest tutaj.
Nie ustawiajcie "łatwa", bo wtedy dopiero są cuda z wyznaczeniem trasy.
malinero napisał(a):Ale to już przeszłość, teraz jeśli offline, to tylko iGO
szaki17 napisał(a):malinero napisał(a):Ale to już przeszłość, teraz jeśli offline, to tylko iGO
Też obecnie używam IGO, wcześniej AM. Ale jak zaczęła wywalać trasę i bez końca gadać "nowa będzie lepsza", to przesiadłem się na IGO. Teraz wiem że na 100% dojadę bez problemów z nawigacją.