szaki17 napisał(a):Yanosik jako program do nawigowania jest raczej kiepski ...
Hercklekot napisał(a):Jeżeli wgrasz sobie w google maps całą trasę offline (na spokojnie w domu przez Wi-Fi - przejrzyj sekcję mapy offline w ustawieniach Google Maps na telefonie) to transfer danych w Chorwacji i w drodze do niej nie zabierze ci więcej niż 0,5 GB. W tamtym roku na Istrię jechałem właśnie ze starym iPhonem 4S i Google Maps i zjadło jakieś 175 MB w jedną stronę przy włączonym trafficu. Całą trasę podzieliłem na 3 mapy offline, pobrałem je w domu przed podróżą na telefon i tyle. W ten sposób telefon zaciąga tylko aktualne dane o ruchu drogowym, korkach itp, a nie ciągnie już samego rysunku mapy i sieci dróg, co też bardzo pomaga w płynnym działaniu samego programu na telefonie.
Wg mnie google maps podparte jeszcze jakąś tradycyjną offline-wą nawigacją z aktualnymi mapami to sprawdzony i sprawujący się doskonale zestaw. Z Janosików i innych tego typu wynalazków nie korzystam, bo jeżdżę przepisowo.
radzio327 napisał(a):Witam, mam pytanko bede jechał we wrześniu do Chorwacji trasę mam ogarnięta tylko pytanie mam. Bo w aucie mam wbudowana nawigację tom tom auto z 2011 r i niestety nie mogę do końca jej ufać bo ułożyłem trasę ale nie mogę podglądu całej mapy zrobic :/ wiec wyjdzie mi jechac na Google maps w iPhone :/ pytanie tylko o transfer danych mam 20 g netu w Polsce po Europie 4,5 giga wystarczy to zeby objechać ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi