szaki17 napisał(a):Przecież nie musisz być online na całej trasie, włączaj traffic w newralgicznych miejscach, a przy tankowaniu przez wi-fi ze stacji ściągniesz świeże dane.
walp napisał(a):endryu napisał(a):Nawigacja pracuje online - pakiet danych.
Należy ustawić dla aplikacji aktualizację tylko przez wi fi aby wyeliminować pobieranie z pakietu danych.
No tak, tylko jak jadę np. z włączoną opcją Traffic LiveDrive, to muszę mieć pobieranie z pakietu danych, aby to funkcjonowało.
Jeśli wyeliminuję pobieranie z pakietu danych, to w czasie jazdy, kiedy nie będę w zasięgu sieci wi-fi, nie będę miał aktualnych danych np. o utrudnieniach w ruchu.
Pytanie zadane przez radzio327:radzio327 napisał(a):Witam wszystkich za niedługo wyjazd planuje jechac na Google maps ponieważ mam w abonamencie 4.7 giga transferu w UNI moje pytanie czy powinno to wystarczyć na jazdę w dwie strony?
tak właśnie odebrałem, że pyta on czy starczy transferu na jazdę z nawigacją online.
walp napisał(a):bigredone napisał(a):radzio327 napisał(a):Witam wszystkich za niedługo wyjazd planuje jechac na Google maps ponieważ mam w abonamencie 4.7 giga transferu w UNI moje pytanie czy powinno to wystarczyć na jazdę w dwie strony? I jaka nawigacje offline w razie czego wziasc ? Dodam ze mam wyznaczone punkty dokładnie stacje z LPG na trasie na podstawie współrzednych geograficznych wiec potrzebna navi w która można je wklepac
Mój telefon przez ponad 2 tygodnie był online i nawet 0,5 G nie zeszło. Oczywiście należy ustawić aktualizacje tylko przez wifi. Powyższe nie dotyczy krajów spoza UE. W Bośni koszty są bardzo wysokie.
Przez wi-fi nie ma kosztów, a tutaj chyba chodzi o pakiet internetowy w ramach abonamentu. Poza tym, podczas jazdy nie mamy najczęściej dostępu po wi-fi. Chyba, że czegoś nie rozumiem, to proszę o wyjaśnienie, bo za dwa dni ruszam w drogę.
bigredone napisał(a):Jeśli chodzi o aktualizacje to miałem na myśli ogólną poradę. Nawigacja /Waze czy Google/ zjada naprawdę minimalną ilość danych. Każdy abonament z mi znanych bez problemu sobie da z tym radę.
martinb33 napisał(a):Czy ktoś z was orientuje się czy można korzystając z Automapy EU ręcznie przygotować trasę na komputerze po czym wygenerować jakiś plik z trasą i wrzucić ją do nawigacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi