Yanush napisał(a):cronaturki napisał(a):do Chorwacji - z nawigacją ?????????????????
chyba po to jedynie, żeby się pochwalić
Aleś walnął jak łysy grzywą
cronaturki napisał(a):Przyznam, że nie za bardzo rozumiem po co nawigacja komuś kto do CRO jedize po raz któryś. A tym bardziej do którejś z nadmirskich miejscowości.
walp napisał(a):cronaturki napisał(a):Przyznam, że nie za bardzo rozumiem po co nawigacja komuś kto do CRO jedize po raz któryś. A tym bardziej do którejś z nadmirskich miejscowości.
Wcześniej napisałem, że jeżdżę z nawigacją, bo lubię. Skoro kupiłem to używam. Podałem argumenty.
Do WC nie zabieram, a chwalić się też nie ma czym.
cronaturki napisał(a):Rozumiem, że ktos kto jedzie 1 raz może czuć sie niepewnie i z wrażenia i ekscytacji może takiej osobie może sie z wrażenia i ekscytacji pomylić West Autobahn A1 z Süd Autobahn A2.... no ale wam... starym wyjadaczom?
A mając na uwadze oznakowanie dróg w CRO - tym bardziej okazuje sie to dla mnie zbędnym wydatkiem.
rocker napisał(a):smerf napisał(a):W tym roku pierwszy wyjazd do Chorwacji pod koniec sierpnia,zamierzam jechać na AutoMapie (mam całą Europę),awaryjnie w zapasie Navigator Free pobrany ze sklepu Play,wszystko wgrane do telefonu,myślę że powinno wystarczyć.Droga przez Polska-Czechy-Słowacja-Austria-Chorwacja aż do południowej Dalmacji.
Czechy-Słowacja-Austria? czemu tak chcesz jechać? wstaw mapkę.
Ja na AM jechałem chyba z 7lat temu, nie pamiętam dokładnie jak mnie prowadził ten program = nie było większych utrudnień.
smerf napisał(a):
Pytasz czemu taka trasa. Prowadzi kolega który już tam był i stwierdził że jedziemy tylko autostradami,będzie szybciej,ja tylko śmigam na zaczepkę.
smerf napisał(a):Trasa Poznań -Wrocław-Gliwice trasą A4,dalej A1 do Ostrawy,i Olomuniec-Brno trasa E 462,Brno-Brzecław,trasa E65,dalej A5 Wiedeń-Graz -Maribor E59,w Słoweni omijamy autostradę bo sie nie opłaca za drogo za krótki odcinek,i dalej przez Ptuj,Zagrzeb,Larlovac dobijamy do E71,i dalej przez Zadar ,Szybenik do Omis. Prowadzi kolega który już tam był,ja jako balast goniący peleton.
smerf napisał(a):Trasa Poznań -Wrocław-Gliwice trasą A4,dalej A1 do Ostrawy,i Olomuniec-Brno trasa E 462,Brno-Brzecław,trasa E65,dalej A5 Wiedeń-Graz -Maribor E59,w Słoweni omijamy autostradę
walp napisał(a):Temat rzeczywiście nadaje się bardziej do tego wątku: przez-czechy-przez-austrie-przez-slowacje-przez-wegry
W przedstawionej trasie, nie pasuje mi odcinek zaznaczony na czerwono, czyli droga D2 na Słowacji (E65), skoro dalej jest wspomniana austriacka A5 do Wiednia.smerf napisał(a):Trasa Poznań -Wrocław-Gliwice trasą A4,dalej A1 do Ostrawy,i Olomuniec-Brno trasa E 462,Brno-Brzecław,trasa E65,dalej A5 Wiedeń-Graz -Maribor E59,w Słoweni omijamy autostradę
rocker napisał(a):Walp E65 prowadzi z Brna na Brzecław, dalej na południe jadą do granicy z Austrią i tam wskakują na 47 która zamienia się w A5. Myślę, że kolega pisząc o Słowacji się pomylił.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi