Alek70 napisał(a):
Witam, komunikaty o korkach pobiera przez TMC ?
rocker napisał(a):Alek70 napisał(a):
Witam, komunikaty o korkach pobiera przez TMC ?
Tak, chyba ta technologia się tak nazywa. W tym nowszym (2455) antena wbudowana w kabel zasilający, w tym starszym (750) była jak drugi kabel który trzeba na szybę zamontować. Działa perfekcyjnie, moim zdaniem lepiej niż Yanosik. Ostatnio miałem przygodę wracając z północy polski, na wysokości Łodzi na A1 był wypadek, Yanosik dał znać w momencie gdy już nie szło uciec, Garmin dużo kilometrów wcześniej. Ja uciekłem z korka, kolega na Yanosiku już nie.
Alek70 napisał(a):
Właśnie byłem ciekawy jak to jest z tymi informacjami o korkach i utrudnieniach w Garminach, bo jeszcze jakiś czas temu podobno u nas w kraju nie do końca się to sprawdzało, natomiast chwalone było podobne działanie w TomTomach.
Co do map papierowych zawsze oprócz navi w schowku leżą jak jadę do Cro mapa tranzytowa 1:600 000 i Chorwacji podzieloną na regiony w skali 1:150 000. Lubię czasem tak sobie spojrzeć na mapę
smerf napisał(a):W tym roku pierwszy wyjazd do Chorwacji pod koniec sierpnia,zamierzam jechać na AutoMapie (mam całą Europę),awaryjnie w zapasie Navigator Free pobrany ze sklepu Play,wszystko wgrane do telefonu,myślę że powinno wystarczyć.Droga przez Polska-Czechy-Słowacja-Austria-Chorwacja aż do południowej Dalmacji.
shrek napisał(a):Kto ostatnio jechał na Google Maps ?
smerf napisał(a):W tym roku pierwszy wyjazd do Chorwacji pod koniec sierpnia,zamierzam jechać na AutoMapie (mam całą Europę),awaryjnie w zapasie Navigator Free pobrany ze sklepu Play,wszystko wgrane do telefonu,myślę że powinno wystarczyć.Droga przez Polska-Czechy-Słowacja-Austria-Chorwacja aż do południowej Dalmacji.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi