Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mapex2608
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mapex2608 » 08.07.2017 14:58

Wybrałem się na wycieczkę. Kravica, Medjugorie, Mostar, Błagaj. Dopóki był zasięg z nadajników chorwackich, dopóty korzystałem z Waze. Kiedy telefon przełączył się na Bośniackie nie miałem netu. Co prawda wcześniej pobrałem mapy tego terenu z Google Maps, jednak to co wytyczał GM doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Na pokładzie miałem jeszcze OsmAnd. Nawigacja off line. Dopiero dzięki niej dotarłem bez problemu do kolejnych etapów. Po raz ostatni wybrałem się bez papierowej mapy. Amen.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 08.07.2017 17:02

...zaś wszystkie te miejsca z automapą bez najmniejszego problemu...
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 08.07.2017 17:31

Sol-Wagon napisał(a):...zaś wszystkie te miejsca z automapą bez najmniejszego problemu...

AMEN
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 08.07.2017 19:41

Yanush napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):...zaś wszystkie te miejsca z automapą bez najmniejszego problemu...

AMEN

Potwierdzam, od 2005 roku z Automapą pod WinCE i żadnych problemów
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 08.07.2017 19:46

marek.pl3 napisał(a):
Yanush napisał(a):

AMEN

Szkoda, że już na AM w WinCE je pojeździmy niedługo :x
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 08.07.2017 20:02

Yanush napisał(a):
marek.pl3 napisał(a):
Yanush napisał(a):

AMEN

Dlaczego ?
Z tego co wiem to AutoMapa zaprzestaje wspierać i aktualizować aplikację pod system Windows Phone. Natomiast WinCe, WindowsMobile, Android i iPhone będą nadal wspierane i aktualizowane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2017 20:51

Yanush napisał(a):

Nie siej fermentu.
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 08.07.2017 20:56

Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 08.07.2017 22:24

mapex2608 napisał(a):Wybrałem się na wycieczkę. Kravica, Medjugorie, Mostar, Błagaj. Dopóki był zasięg z nadajników chorwackich, dopóty korzystałem z Waze. Kiedy telefon przełączył się na Bośniackie nie miałem netu. Co prawda wcześniej pobrałem mapy tego terenu z Google Maps, jednak to co wytyczał GM doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Na pokładzie miałem jeszcze OsmAnd. Nawigacja off line. Dopiero dzięki niej dotarłem bez problemu do kolejnych etapów. Po raz ostatni wybrałem się bez papierowej mapy. Amen.

Wczoraj bylem we wszystkich tych miejscach oprócz Medjugorie i trafiłem według znakow i papierowego atlasu, pozdrawiam :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 09.07.2017 19:57

Farstone napisał(a):
mapex2608 napisał(a):Wybrałem się na wycieczkę. Kravica, Medjugorie, Mostar, Błagaj. Dopóki był zasięg z nadajników chorwackich, dopóty korzystałem z Waze. Kiedy telefon przełączył się na Bośniackie nie miałem netu. Co prawda wcześniej pobrałem mapy tego terenu z Google Maps, jednak to co wytyczał GM doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Na pokładzie miałem jeszcze OsmAnd. Nawigacja off line. Dopiero dzięki niej dotarłem bez problemu do kolejnych etapów. Po raz ostatni wybrałem się bez papierowej mapy. Amen.

Wczoraj bylem we wszystkich tych miejscach oprócz Medjugorie i trafiłem według znakow i papierowego atlasu, pozdrawiam :)

pewnie że można, ale w dużym mieście za granicą...szkoda czasu na błądzenie (jeżeli ktoś w miarę dużo zwiedza)...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.07.2017 20:24

Farstone napisał(a):Wczoraj bylem we wszystkich tych miejscach oprócz Medjugorie i trafiłem według znakow i papierowego atlasu, pozdrawiam :)

Jechałem już do Chorwacji bez klimatyzacji i bez nawigacji (wysiadła). Oczywiście, że można.
Jeździłem też z tymi osiągnięciami techniki i nikt mnie nie przekona, że są one zbędne. :)
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 09.07.2017 20:32

20 lat temu jechałem do Chorwacji Polonezem oczywiscie bez klimatyzacji bez nawigacji mozna mozna ale po co teraz?Chyba źe niektórzy wolą prać w e Frani niź w automacie.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 10.07.2017 06:46

Również przychylę się do wypowiedzi poprzedników. Przerobiłem w Chorwacji 3 nawigacje, w tym roku Automapa i muszę przyznać, że była najlepsza. Rewelacyjnie się spisała i żetelnie powiadamiała o fotoradarach w krajach Unii. Super
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2017 07:25

A googlemaps jak się sprawdza w porównaniu do automapy?
Sprawdzał ktoś może?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.07.2017 08:17

PWojtek napisał(a):A googlemaps jak się sprawdza w porównaniu do automapy?
Sprawdzał ktoś może?

W PL sprawdza sie świetnie ale czasami taką da alternatywę, ze będąc zmęczonym, w nocy i załadowanym autem raczej bym nie chciał pojechać ...

Bez navi da sie pojechać tak jak i bez wielu innych dodatków, ja jednak wole sobię życie ułatwiać :). Od kiedy używam navi a córka nauczyła sie czytać, nigdy nie pyta: "Daleko jeszcze?"

Po kilkunastu godzinach jazdy, dla mnie, brak tego pytania jest bezcenny

:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone