napisał(a) mapex2608 » 23.06.2017 12:13
Kiedyś miałem w Bułgarii nawigację OsmAnd, darmowo mozna pobrać do 10 map a mapy sa niesamowicie dokładne. W tej chwili korzystam jak już wcześniej pisałem z Waze, wiem ona jest on-line i nie każdemu może odpowiadać fakt że trzeba mieć włączony internet w telefonie. Ta nawigacja jest bardzo popularna za granicą niczym Yanosik w Polsce. Algorytm wyszukiwania tras jest bardzo dobry, w trakcie jazdy nawigacja reaguje na zmieniające się warunki drogowe i w razie korków, wypadku itp, itd zmienia nam trasę tak żeby nie stać w korkach. Drogi edytuje sztab użytkowników którzy zbierają kolejne stopnie wtajemniczenia. Wszelkie zamknięcia dróg, ich remonty są wprowadzane na bieżaco.
Drugą navi, która może być zarówno off jak i on- line to nasze poczciwe google maps, od wielu lat zmieniło się na plus, w tej chwili jest największą bazą danych i cała reszta programow nawigujących korzysta z zasobów Google.
Uważam że, jadąc zza granicę, korzystanie z map off-line jest dobrym, ale nie najlepszym rozwiązaniem. Ja wyjeżdzając zakupię pakiet danych w roamingu i z pewnością skorzystam z całego dobrodziejstwa jakie daje korzystanie z map on line. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 29.06.2017 11:05 przez
mapex2608, łącznie edytowano 1 raz