napisał(a) marek.pl3 » 06.05.2016 22:36
Tak na szybko, dla przypomnienia, bo sezon wyjazdowy się zbliża, obecnie jest dwóch największych dostawców map EUROPY tj. Here (dawny Navteq) oraz z TomTom (który wykupił TeleAtlas, a który współpracuje z GoogleMaps), obecnie najpopularniejsze programy nawigacyjne w Polsce, to: AutoMapa (EU-Navteq, PL-geosystems), MapaMap (EU-TomTom, PL-Emapa), TomTom (swoje mapy), Sygic (TomTom). Każdy mój wyjazd na Chorwację prowadzi mnie Marzena z AutoMapy, innych nie próbowałem, gdyż AutoMapie zaufałem już kilka lat temu, szczególnie w Polsce, chociaż w Europie również nigdy mnie nie zawiodła. AutoMapie zaufałem również za intuicyjne i przyjazne użytkownikowi menu oraz mnogość ustawień (choć nie każdy lubi).
Więc czasem kto jaki posiada program nawigacyjny jest bez znaczenia, gdyż często różni się on jedynie skórką, nakładką i obsługą menu, natomiast dostawca map może być ten sam.
Życzę każdemu forumowiczowi szczęśliwego dotarcia do celu podróży oraz szczęśliwego powrotu do domu, bez względu na program nawigacyjny oraz dostawcę map !!!