Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]
napisał(a) marekkowalak » 09.03.2024 00:16
yanek37 napisał(a):Hej,
Tak zapytam z czystej ciekawości..
Dali byście radę gdzieś kolwiek dojechać bez wspomagania internetu w dzisiejszych realiach..?
Oczywiście, że tak.
Ja nigdy nie stosuję nawigacji jako guru prowadzącego mnie gdziekolwiek, a raczej jako wspomagania (i tak trasę ustalam sobie sam przed wyjazdem i potem jadę po swojemu, często inaczej niż GPS kieruje). Właściwie 2 funkcje, które są mi najbardziej potrzebne w nawigacji, to ostrzeganie przed radarami i obserwacja czasu dotarcia na miejsce.
Tyle, że ja jestem z pokolenia dinozaurów, którzy w latach 90-tych jeździli na numery dróg albo z mapami papierowymi. Ale obawiam się, że pokolenie dzisiejszych uczniów podstawówki, które niedługo bez nawigacji z kuchni do pokoju nie pójdzie, może mieć problemy z jazdą bez internetu.
Z drugiej strony, jeśli mówimy o internecie ogólnie (nie tylko w trasie), to przyznaję bez bicia, że Street View to mój nałóg - uwielbiam jeżdżenie ludzikiem prawie na równi z jeżdżeniem w realu i często kiedy jadę w nowe miejsce, czuję się jakbym był tam już nie raz. Co nie znaczy, że bez tego bym nie dał rady gdzieś pojechać