marek.pl3 napisał(a):Wydaje mi się, że jedynie iGO na androida pozwala omijać drogi płatne w poszczególnych krajach
Chris_M napisał(a):marek.pl3 napisał(a):Wydaje mi się, że jedynie iGO na androida pozwala omijać drogi płatne w poszczególnych krajach
Omijać płatne drogi w poszczególnych krajach pozwalają Sygic oraz Mapy.cz. Obie aplikacje bardzo ładnie działają; Mapy.cz jest całkowicie darmowy, Sygic w wersji darmowej ma nieco ograniczone możliwości, ale też potrafi omijać drogi płatne.
marek.pl3 napisał(a):Chris_M napisał(a):marek.pl3 napisał(a):Wydaje mi się, że jedynie iGO na androida pozwala omijać drogi płatne w poszczególnych krajach
Omijać płatne drogi w poszczególnych krajach pozwalają Sygic oraz Mapy.cz. Obie aplikacje bardzo ładnie działają; Mapy.cz jest całkowicie darmowy, Sygic w wersji darmowej ma nieco ograniczone możliwości, ale też potrafi omijać drogi płatne.
Mam mapy.cz, które używam do jazdy rowerowej lub na szlakach, mam również Sygic na Androida, ale takiej funkcji nie zauważyłem.
Chris_M napisał(a):marek.pl3 napisał(a):Chris_M napisał(a):marek.pl3 napisał(a):Wydaje mi się, że jedynie iGO na androida pozwala omijać drogi płatne w poszczególnych krajach
Mam mapy.cz, które używam do jazdy rowerowej lub na szlakach, mam również Sygic na Androida, ale takiej funkcji nie zauważyłem.
Bo są dosyć sprytnie schowane
Mapy.cz:
Wyznaczasz trasę, a gdy trasa jest już wyznaczona, to klikasz w zielony napis na dole ekranu "Z uwzględnieniem ruchu" i wtedy otwiera Ci się menu "Ustawiania trasy" i tam włączasz unikanie płatnych dróg w Słowenii
Sygic:
Wyznaczasz trasę, gdy już trasa wyświetla się na ekranie, to wtedy klikasz na górze po prawej stronie "Opcje" i wyświetla Ci się identyczne jak w Mapy.cz, menu wyboru omijania płatnych dróg.
wikol napisał(a):Google Maps.
Wyznaczam trasę z Warszawy do Lenti przez Żylinę. GM uparcie prowadzi mnie przez centrum Żyliny. Jest jakiś sposób na ominięcie centrum czy ręcznie zaznaczyć "Wybierz na mapie"...??
marekkowalak napisał(a):Przetestowałem 3 nawigacje: GM, Yanosik i mapy.cz.
Yanosik co prawda nie prowadzi poza Polską, ale ostrzega pięknie i właściwie w każdym kraju (szczególnie przydatne na Węgrzech i Słowacji).
Mapy.cz - ogromne rozczarowanie. Prowadzi sobie jak chce, sobie tylko znanymi, dziwacznymi trasami, kompletnie inaczej niż najkrótsza czy najlepsza trasa. Wywalam to z telefonu i więcej nie korzystam!
GM: ta okazała się najlepsza. Najbardziej przejrzysty interfejs, najlepiej prowadzi, również ma ostrzeganie o fotoradarach (także w Chorwacji). Dobrze też działa w wersji offline.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi