empire13 napisał(a):Chyba nie ma idealnej nawi.
Ja się jeszcze w wolnej chwili pobawię w Waze tymi winietami. To może być najlepsza opcja na zagraniczny urlop.
Spróbuj nawigacji "Magic Earth"
Może przypadnie Ci do gustu.
empire13 napisał(a):Chyba nie ma idealnej nawi.
Ja się jeszcze w wolnej chwili pobawię w Waze tymi winietami. To może być najlepsza opcja na zagraniczny urlop.
Tomek_krot napisał(a):empire13 napisał(a):Chyba nie ma idealnej nawi.
Spróbuj nawigacji "Magic Earth"
Może przypadnie Ci do gustu.
madziaimaciek napisał(a):astalavista napisał(a):Po kablu...ale to akurat nie ma znaczenia...musisz sobie przygotować trase najlepiej na telefonie wraz z punktami pośrednimi...gdy już masz taką przygotowaną to po prawej masz 3 kropki...klikasz i wybierasz "dodaj trase do ekranu głównego"... i już masz na pulpicie ikonke z GM z konkretną trasą... a
potem klikasz trase która Cie interesuje podłączasz kabel do samochodu i już masz tą mape na ekranie na AA
Jutro zasiadam w fotelu i sprawdzam
sheliak napisał(a):Witam
Szukam nawigacji "godnej zaufania", która na trasie z PL do Cro będzie pokazywała ograniczenia prędkości i inne znaki.
Z doświadczenia wiem, że Auto Mapa pokazuje ograniczenia prędkości za granicą, ale nie wiem czy można jej ufać tak jak np. Yanosikowi w PL. Z powyższego wątku wiem, że Waze też pokazuje znaki ale nie używałem nigdy i nie wiem czy można jej zaufać.
Czy są jeszcze jakieś inne aplikacje z powyższą funkcją? Czego używacie?
W Austrii miałem problem w zeszłym roku - na autostradzie były dwa ograniczenia na jednym słupku - 120kmh i 80kmh przy czym przy 80.-tce był dodatkowy znak z "chmurą z deszczem" - domyślam się, że jak pada to obowiązuje 80kmh a jak nie to 120kmh (ale to tylko domysły i trochę zwątpiłem...)
Szukam nawigacji "godnej zaufania", która na trasie z PL do Cro będzie pokazywała ograniczenia prędkości i inne znaki.
Z doświadczenia wiem, że Auto Mapa pokazuje ograniczenia prędkości za granicą, ale nie wiem czy można jej ufać tak jak np. Yanosikowi w PL. Z powyższego wątku wiem, że Waze też pokazuje znaki ale nie używałem nigdy i nie wiem czy można jej zaufać.
W Austrii miałem problem w zeszłym roku - na autostradzie były dwa ograniczenia na jednym słupku - 120kmh i 80kmh przy czym przy 80.-tce był dodatkowy znak z "chmurą z deszczem" - domyślam się, że jak pada to obowiązuje 80kmh a jak nie to 120kmh (ale to tylko domysły i trochę zwątpiłem...)
Kerad n napisał(a):często jest jeszcze ograniczenie ze względu na ilość spalin w powietrzu
damianisko5 napisał(a):Witam zmotoryzowanych posiadaczy navi. Czytam od pewnego czasu wątek i nie znalazłem tu wzmianki /albo przeoczyłem/ o aplikacji navi na telefon
MAGIC EARTH. Mam od jakiegoś czasu i jest OK. Wcześniej była WAZE, coś mi nie pasowało w niej i pożegnałem się z nią. W aplikacji są mapy całego świata do ściągnięcia wg. potrzeb. Apka w jęz. polskim, komendy po angielsku.
W niej różne opcje ułatwiające podróż. Kto używa i może coś więcej napisać?
yooshky napisał(a):Kerad n napisał(a):często jest jeszcze ograniczenie ze względu na ilość spalin w powietrzu
"IG-L", generalnie obowiązuje ze względów środowiskowych, nie tylko spaliny ale również np. hałas. Nie dotyczy elektryków ale tylko austriackich (hybrydy plug-in jak spalinówki muszą zwalniać). Znaki najczęściej aktywne, ich wyświetlenie może zależeć od stanu powietrza, pory dnia itp. Wydaje mi się, że np. na A9 w Graz, obligatoryjnie - bez względu na stan atmosfery, zapala się aktywny znak "100 IG-L" wieczorem i gaśnie rano. Nie jestem pewien...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi