Re: Mandaty i punkty karne za granicą
napisał(a) piotrulex » 08.11.2019 14:05
Calapula napisał(a):sito_zabrze napisał(a):.... Nawigacja wylicza idealną trasę, czyli jedziesz z optymalnymi prędkościami jakie obowiązują na danej trasie. ...
Taka kupiona w Tesco za 98zł to może faktycznie tak wylicza ale już np mój Garmin, który kosztował 8 lat temu 1600, bierze pod uwagę indywidualny styl jazdy i praktycznie się nie myli w wyliczaniu terminu przybycia do celu. Przez te 8 lat używania nazbierał tyle danych o moim sposobie jeżdżenia, że wie lepiej ode mnie kiedy ja tam przyjadę.
To 8 letnie urządzenie cały czas ogarnia coraz to większą ilość danych do przeliczania, zwłaszcza mając na uwadze to co piszesz? Jak mniemam efekt tej "nauki" też coś waży. Jak kupisz nowe urządzenie to tam też skopiujesz efekty nauki tego "starego"? Jeśli tak to pewnie ma jakiś sens
Ja od kilku lat używam jedynie GM, nie wiem czy się uczy, ale spisuje się świetnie. W tej chwili pewnie w większości aut jest spory monitor, gdzie można podpiąć fona przez np. Android Auto czy inne
karplejeMając na uwadze, że telefony pewnie i tak zmieniamy co 2 lata, to sam nie wiem, jaki można by to podać koszt zakupu takiej nawigacji