Endrju napisał(a):Jadąc w tym roku na urlop do Chorwacji, na autostradzie zaraz przed Graz, Yanosik poinformował mnie o kontroli prędkości, trochę się zdziwiłem komunikatem (...)
rocker napisał(a):Yanosik działa w Austrii, nawet producent pisze że zasięg ma tylko na Ukrainie?
Endrju napisał(a):rocker napisał(a):Yanosik działa w Austrii, nawet producent pisze że zasięg ma tylko na Ukrainie?
Wszędzie działa, ale najwięcej zgłoszeń o fotopstrykach jest w Austrii. W innych krajach raz coś jest zgłoszone, raz nie...
marekkowalak napisał(a):Endrju napisał(a):rocker napisał(a):Yanosik działa w Austrii, nawet producent pisze że zasięg ma tylko na Ukrainie?
Wszędzie działa, ale najwięcej zgłoszeń o fotopstrykach jest w Austrii. W innych krajach raz coś jest zgłoszone, raz nie...
Warto pamiętać, że we Włoszech i w Słowenii jest zabroniony
W Szwajcarii chyba też, ale tam nigdy nie byłem.
piotrulex napisał(a):
Być może, ale już widzę jak Policja sprawdza nasze telefony czy przypadkiem nie mamy w tle, przy zgaszonym ekranie, uruchomionej aplikacji
U mnie telefon podpięty kablem przez android auto do auta lezy sobie w schowku. Yanosik podaje komunikaty przez stację multimedialną auta. Myślę, że Policja ma ważniejsze sprawy do sprawdzenia u zatrzymanego kierowcy ...
marekkowalak napisał(a):piotrulex napisał(a):
Być może, ale już widzę jak Policja sprawdza nasze telefony czy przypadkiem nie mamy w tle, przy zgaszonym ekranie, uruchomionej aplikacji
U mnie telefon podpięty kablem przez android auto do auta lezy sobie w schowku. Yanosik podaje komunikaty przez stację multimedialną auta. Myślę, że Policja ma ważniejsze sprawy do sprawdzenia u zatrzymanego kierowcy ...
Możliwe, że masz rację.
Z drugiej strony - producent takiej Automapy sam zadbał o przestrzeganie przepisów i ta nawigacja w momencie wjazdu do Słowenii czy Włoch automatycznie wyłącza ostrzeganie o kontrolach
sito_zabrze napisał(a):.... Nawigacja wylicza idealną trasę, czyli jedziesz z optymalnymi prędkościami jakie obowiązują na danej trasie. ...
sito_zabrze napisał(a):....
Jeszcze powiedz ze ten Garmin jest taki mądry ze wie czy bedziesz sikał 2 lub 3 razy po drodze, no i jaka bedzie kolejka do WC
...
Calapula napisał(a):Taka kupiona w Tesco za 98zł to może faktycznie tak wylicza ale już np mój Garmin, który kosztował 8 lat temu 1600, bierze pod uwagę indywidualny styl jazdy i praktycznie się nie myli w wyliczaniu terminu przybycia do celu. Przez te 8 lat używania nazbierał tyle danych o moim sposobie jeżdżenia, że wie lepiej ode mnie kiedy ja tam przyjadę.
bluesman napisał(a):...
Interesuję się nawigacjami ale pierwszy raz "słyszę" o takiej ... jaki to dokładnie model ? Chętnie poczytam Mam Garmina za 2500 zł i on jakoś się nie interesuje moim sposobem jeżdżenia
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi