empire13 napisał(a):dids76 napisał(a):Jeżdżę zamiennie na Waze i GM, każdy ma swoje plusy. GM fajnie że można zrobić sobie trasę na kompie i przesłać na tel, w Waze się nie da. Waze ma więcej możliwości powiadomień lepszy prędkościomierz i pokazuje ograniczenia prędkości.
GM ma 1 poważny błąd. Czasem (a może częściej?) wyznacza najlepszych (najszybszych) połączeń.
Waze pobawiłem się przed chwilą kilka minut. Zaznaczyłem mu że mam winietę Słowacką i Węgierską a mimo to z Bytomia na Pag prowadzi mnie przez Czechy. Może coś źle robię. Przed wyjazdem na wczasy pobawię się w Polsce.
Dokładnie. to jest zasadnicza różnica która troche dyskwalifikuje Waze. Defacto nawet na tym przykładzie jak piszesz nie pokazuje alternatywnych tras i w sumie jedynym wyjsciem jest łopatologiczne przeprowadzenie go przez punkty pośrednie ( tak aby prowadził np przes Slowacje i Hu), no to jest dramat. tym bardziej ze trzeba to zrobić na tablecie w aucie, lub tel. Ewentualnie prowadzić go do 1 postoju, i dalej znowu. tracic czas na zabawe. Dziwne bo w PL czesto jezdziłem i były trasy alternatywne. GM to przede wszystkim brak limitów predkosci i info o radarach ...powoduje ze zastanawiam sie dalej nad WaZe tak jak mówie i ustawić punkty pośrednie i wkoncu moze załapie moja trase