Pablo napisał(a):Waze niestety się nie sprawdził, często gubił połączenie a na dodatek zmienił mi język komend na czeski po minięciu granicy.
papse napisał(a):Pablo napisał(a):Waze niestety się nie sprawdził, często gubił połączenie a na dodatek zmienił mi język komend na czeski po minięciu granicy.
Zaniepokoiłeś mnie ponieważ właśnie na Waze planowałem jechać, więc pogrzebałem trochę w ustawieniach.
Wszedłem - Głos i dźwięki - pisanie głosowe - wprowadź język i wyłączyłem opcję Domyślnie język lokalny.
Może to pomoże, sam będę mógł sprawdzić dopiero za dwa tygodnie.
papse napisał(a):Pablo napisał(a):Waze niestety się nie sprawdził, często gubił połączenie a na dodatek zmienił mi język komend na czeski po minięciu granicy.
Zaniepokoiłeś mnie ponieważ właśnie na Waze planowałem jechać, więc pogrzebałem trochę w ustawieniach.
Wszedłem - Głos i dźwięki - pisanie głosowe - wprowadź język i wyłączyłem opcję Domyślnie język lokalny.
Może to pomoże, sam będę mógł sprawdzić dopiero za dwa tygodnie.
bigredone napisał(a):
Faktycznie Waze od tego roku automatycznie przełącza język i należy "odptaszkować" tą opcję.
Gorzej, że Waze jest coraz słabsza. Prowadzi często gorzej niż google. Wygląda to jakby była wyciszana, przygotowywana do przejęcia. Nie wiem kto jest obecnie właścicielem.
Edit. Doczytałem, że właścicielem jest Google więc sprawa jest jasna niestety.
SebastianM napisał(a):Proponuję wypróbować Sygic, na tydzień licencja jest darmowa, dożywotnia kosztuje 9.99 €. Moim zdaniem sprawdza się super. Ma opcję "real view" nawiguje w oparciu o realny obraz przed nami (super sprawa, bo mamy np. widok realnego budynku, do którego się kierujemy) wyświetlacz przezierny (HUD) super sprawdza się nocą i informacje TMC są znacznie bardziej precyzyjne od tych z GM.
Thomas81 napisał(a):SebastianM napisał(a):Proponuję wypróbować Sygic, na tydzień licencja jest darmowa, dożywotnia kosztuje 9.99 €. Moim zdaniem sprawdza się super. Ma opcję "real view" nawiguje w oparciu o realny obraz przed nami (super sprawa, bo mamy np. widok realnego budynku, do którego się kierujemy) wyświetlacz przezierny (HUD) super sprawdza się nocą i informacje TMC są znacznie bardziej precyzyjne od tych z GM.
Mam Sygic już z 4 lata. Niestety wiele razy mnie zawiodła. Od braku nazw ulic w niewielkich miejscowościach po mało aktualne TMC. W tamtym roku jak jechaliśmy na Chorwację to nawet nie miała autostrady naniesionej do granicy SLO/CRO. Jak wracaliśmy to się cieszyłem że nie ma korków - niestety o dwurodzinnym poinformowała mnie jak już w nim staliśmy.
Jeśli chodzi o TMC to chyba GM nie ma równych.
Garo&Justa napisał(a):Thomas81 napisał(a):SebastianM napisał(a):Proponuję wypróbować Sygic, na tydzień licencja jest darmowa, dożywotnia kosztuje 9.99 €. Moim zdaniem sprawdza się super. Ma opcję "real view" nawiguje w oparciu o realny obraz przed nami (super sprawa, bo mamy np. widok realnego budynku, do którego się kierujemy) wyświetlacz przezierny (HUD) super sprawdza się nocą i informacje TMC są znacznie bardziej precyzyjne od tych z GM.
Mam Sygic już z 4 lata. Niestety wiele razy mnie zawiodła. Od braku nazw ulic w niewielkich miejscowościach po mało aktualne TMC. W tamtym roku jak jechaliśmy na Chorwację to nawet nie miała autostrady naniesionej do granicy SLO/CRO. Jak wracaliśmy to się cieszyłem że nie ma korków - niestety o dwurodzinnym poinformowała mnie jak już w nim staliśmy.
Wchodząc teraz na Sygica, ladnie pokazuje zatory. Może miałeś chwilowy zanik sygnału i net nie działał. Bo do korków net must have.
Zakupiłem Sygica za 14.99E, Europa+Traffic. To raptem 65 zl a licencja dożywotnia
Thomas81 napisał(a):SebastianM napisał(a):Proponuję wypróbować Sygic, na tydzień licencja jest darmowa, dożywotnia kosztuje 9.99 €. Moim zdaniem sprawdza się super. Ma opcję "real view" nawiguje w oparciu o realny obraz przed nami (super sprawa, bo mamy np. widok realnego budynku, do którego się kierujemy) wyświetlacz przezierny (HUD) super sprawdza się nocą i informacje TMC są znacznie bardziej precyzyjne od tych z GM.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi