bluesman napisał(a):nie mam czegoś takiego jak moje pliki.
"Moje pliki" to menedżer plików w tel.
Możesz użyć innego Menedżera plików którym się posługujesz.
Postepuj tak jak w instrukcji, krok po kroku.
bluesman napisał(a):nie mam czegoś takiego jak moje pliki.
szaki17 napisał(a):bluesman napisał(a):nie mam czegoś takiego jak moje pliki.
"Moje pliki" to menedżer plików w tel.
Możesz użyć innego Menedżera plików którym się posługujesz.
Postepuj tak jak w instrukcji, krok po kroku.
SimonNysa napisał(a):"1 - Zainstaluj oryginał ze sklepu Play.
2 - Uruchom aplikację, przejdź ustawienia, poczekaj na wyświetlenie listy map, nie pobieraj mapy i nie wyłączaj aplikacji w tym momencie!
3 - Uruchom menedżera plików, przejdź do Android/obb/ i skopiuj folder com.tomtom.gplay.navapp gdzieś na fona i zapamiętaj gdzie.
4 - Teraz wyjdź z trybu GO i odinstaluj z menedżera aplikacji
5 - Zainstaluj wersję -Patched (na kartę albo do pamięcie urządzenia).
NIE URUCHAMIAJ !!!!!
6 - Powrót do menedżera plików - znajdź zapisany folder: com.tomtom.gplay.navapp i umieść go ponownie w Android/obb/ "
Zainstalowałem aplikację ze sklepu play, przeszedłem przez ustawienia, nie pobrałem map i nie wyłączyłem aplikacji. Następnie w menedżerze plików skopiowałem folder com.tomtom.gplay.navapp na kartę pamięci i tu zaczął się problem - jak mam wyjść z trubu GO? i jak odinstalować w menedżerze aplikacji? i skąd mam wziąć wersję patched?
Może głupie to pytania ale nie jestem mocny w takich tematach i dlatego proszę o pomoc
bluesman napisał(a):wg instrukcji :
2 - Uruchom aplikację, przejdź ustawienia, poczekaj na wyświetlenie listy map, nie pobieraj mapy i nie wyłączaj aplikacji w tym momencie!
Uruchomiłem, pytanie o zgody-udzieliłem, pokazało mi się to :
bluesman napisał(a):Jak dla mnie instrukcja jest niezrozumiała
1 - Zainstaluj oryginał ze sklepu Play.
gdzie ? w telefonie ? ok. ściągnięte i rozpakowane 2 pliki skopiowałem i umieściłem na karcie sd telefonu. zainstalowałem aplikację
uruchomiłem aplikacje, jedyne ustawienia jakie przeszedłem to wyrażenie zgody nic poza tym się nie pokazało na koniec to co na zdjęciu w poprzedniej mojej info
3 - Uruchom menedżera plików, przejdź do Android/obb/ i skopiuj folder com.tomtom.gplay.navapp gdzieś na fona i zapamiętaj gdzie.
Skopiować nie da się lub nie umiem z poziomu telefonu wyłącznie z komputera. Zrobiłem to z poziomu komputera kopiowałem z karty a nie z Android/obb/ nie mam takiego pliku
odinstalowałem, pliki na karcie zostały, mam je usunąć ?
NIE URUCHAMIAJ !!!!!
co to znaczy? zainstaluj czy przenieś ?! jeszcze raz mam instalować GO ?
6 - Powrót do menedżera plików - znajdź zapisany folder: com.tomtom.gplay.navapp i umieść go ponownie w Android/obb/
gdzie taki plik jest ? ten cholerny Android/obb/ następna rzecz na karcie będę miał 2 pliki po instalacji tego patched ...zamienić
7 - Uruchom aplikację, przejdź do listy map i pobierz mapę.
8 - Po uruchomieniu może pokazać się licznik ważności aplikacji - zamknąć apkę i uruchomić ponownie.
9 - Sprawdzić datę ważności licencji: Menu > Usługi TomTom > Nieograniczona nawigacja - powinno być 01.01.2101
10 - Cieszymy się nawigacją.
bluesman napisał(a):Jak dla mnie instrukcja jest niezrozumiała
1 - Zainstaluj oryginał ze sklepu Play.
gdzie ? w telefonie ? ok. ściągnięte i rozpakowane 2 pliki skopiowałem i umieściłem na karcie sd telefonu. zainstalowałem aplikację
uruchomiłem aplikacje, jedyne ustawienia jakie przeszedłem to wyrażenie zgody nic poza tym się nie pokazało na koniec to co na zdjęciu w poprzedniej mojej info
Skopiować nie da się lub nie umiem z poziomu telefonu wyłącznie z komputera. Zrobiłem to z poziomu komputera kopiowałem z karty a nie z Android/obb/ nie mam takiego pliku
odinstalowałem, pliki na karcie zostały, mam je usunąć ?
NIE URUCHAMIAJ !!!!!
co to znaczy? zainstaluj czy przenieś ?! jeszcze raz mam instalować GO ?
6 - Powrót do menedżera plików - znajdź zapisany folder: com.tomtom.gplay.navapp i umieść go ponownie w Android/obb/
gdzie taki plik jest ? ten cholerny Android/obb/ następna rzecz na karcie będę miał 2 pliki po instalacji tego patched ...zamienić
7 - Uruchom aplikację, przejdź do listy map i pobierz mapę.
8 - Po uruchomieniu może pokazać się licznik ważności aplikacji - zamknąć apkę i uruchomić ponownie.
9 - Sprawdzić datę ważności licencji: Menu > Usługi TomTom > Nieograniczona nawigacja - powinno być 01.01.2101
10 - Cieszymy się nawigacją.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi