kropi napisał(a):W tym roku testowałem Waze i mogę polecić, choć w PL więcej jest użytkowników Yanosika, to jednak za granicą nie znam sensownej alternatywy uwzględniającej wszystkie "niespodziajki".
eStefan napisał(a):W sygic chyba nie da się dodawać punktów pośrednich?
eStefan napisał(a):W sygic chyba nie da się dodawać punktów pośrednich?
Nie używam Sygic'a, tylko bliźniaczego Map Factor Navigator. I w nim możesz sobie ułożyć trasę dokładnie taką, jaką chcesz. Najpierw początek i koniec, potem dodajesz punkty pośrednie takie, aby wyznaczona trasa pokrywała się z Twoimi oczekiwaniami. Trasę można zapisać, następnie wczytać i uruchomić prowadzenie po niej. Tras można sobie zapisać więcej niż jedną.luk202 napisał(a):Właśnie wczoraj odpaliłem Sygica w wersji testowej i w drodze z Gdańska pokazywał mi straszne głupoty. Jak się uparł na jedna trasę to do samego końca mnie spychał i kazał zawrócić mimo, ze jechałem dobrą drogą.
Mam garmina, nienajnowszy już model. Z w miarę aktualną mapą. Ale mimo wszystko w tym roku w H nie widział nowych kawałków M86 i 86 Poza tym do wyznaczonej trasy mogę dodać wyłącznie jeden punkt pośredni. Radzę sobie tak, że znajduję sobie miejsca po drodze, zostają one zapisane w ostatnio znalezionych, lub zapisuję w ulubionych. Następnie po kolei uruchamiam prowadzenie do nich. Zabawa. Na plus: nie gubi sygnału gps, nie gubi się w tunelach, gui jest idealne pod względem używania w samochodzie i np. znajdowania najbliższych stacji benzynowych.jaypablo napisał(a):Jeszcze jeszcze automapa, tomtom i garmin.
luk202 napisał(a):Właśnie wczoraj odpaliłem Sygica w wersji testowej i w drodze z Gdańska pokazywał mi straszne głupoty. Jak się uparł na jedna trasę to do samego końca mnie spychał i kazał zawrócić mimo, ze jechałem dobrą drogą.
W tym roku do Cro jechałem na AM ale zastanawiam się nad Here - w Polsce jakoś działa. A jak w Chorwacji? Macie doświadczenia z tym?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi