napisał(a) osjann » 03.07.2017 10:34
greenrs napisał(a):osjann napisał(a):No dobra bardziej chodzi o "Roam like at home" ale jak ktoś ma telefon na kartę z biedronki to rzeczywiście, może mieć problem z internetami poza PL
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Czy o model aparatu czy biedronkową taryfę?
Sam korzystam od 14 lat z numeru na kartę (chociaż nie z Biedronki), bo:
1. jest to tańsza opcja,
2. jest wygodniejsze,
3. sam dobieram sobie telefon i nie jestem ograniczony ofertą operatora.
Nigdy nie miałem żadnych problemów z zasięgiem, internetem, roamingiem itp.
Nie masz pojęcia o czym piszesz i powtarzasz zasłyszane gdzieś banały.
Trochę dystansu brakuje widzę w poniedziałkowe przedpołudnie, ale już wiem chyba skąd ten ból.. Czyżby twój operator nie wprowadził Roam like at home?
(Roam Like At Home oznacza zrównanie cen za połączenia (głosowe, SMS-owe lub transfer Internetu) wykonywane w roamingu na terenie Unii Europejskiej do cen, które operatorzy mają w cennikach oferty obowiązującej na terenie kraju.
W sytuacji, gdy w ofercie wskazana jest konkretna cena za połączenie głosowe, tzw. krajowa cena detaliczna, stosuje się ją dla usług w roamingu w UE. Natomiast jeśli korzystasz z oferty minut bez limitu pozbawionej cen jednostkowych, otrzymasz do dyspozycji pakiet minut do wykorzystania w roamingu na terenie UE (tzw. FUP). )
ps. Czy Twoim zdaniem posiadanie abonamentu determinuje konieczność kupowania aparatu telefonicznego u operatora? Jeżeli twierdzisz, że oferty na kartę są tańsze od ofert abonamentowych to wybacz, ale chyba ty nie wiesz o czym piszesz. A to, że telefon na kartę jest wygodniejszy niż na abo to sory, ale tego już nawet nie skomentuje.