napisał(a) mapex2608 » 27.02.2017 16:16
Po Polsce jeżdzę na nawigacji on line - Waze. Ewentualnie na Google Maps. Ta druga ma to do siebie że nie informuje o misiaczkach, krokodylkach itp, pomimo że to jeden właściciel. ( Google wykupiło Waze)
Jadąc w tym roku do Chorwacji będę używał w/w Waze. Tym bardziej że od 15 kwietnia ( jak gdzieś przeczytałem) znoszą roaming w UE. Waze reaguje na wszelkie zmiany na drodze i jeżeli zostanie zgłoszony np wypadek na autostradzie to ona Was z tej drogi pokieruje tak że ten korek ominiecie. Ten fakt został przetestowany. Uważam że, nawigacje społecznościowe spełniają swoje zadania w 100%. Uważam również że, stosowanie nawigacji off-line mija się trochę z celem. Rozumiem jednak - dane z internetu są drogie, zgodzę się z tym, ale tak jak pisałem wyżej roaming znika, więc i korzystanie z tego dobrodziejstwa za granicą będzie łatwiejsze.
Ilu jest Wazerów? To można sprawdzić tu wchodząc na stronę Waze.com zakładka mapa na żywo ( Niestety nie mogę dodawać linków)
Ps: Jedynym minusem jest to że mapa ta nie obliczy Wam całej trasy do cro ma ograniczenia do 1000 mil i miliona obiektów. ale te 800 - 900 km spokojnie da radę. Zresztą, można poczyta na forum Waze co i jak. Pozdrawiam.