szaki17 napisał(a):Jurek89 napisał(a):Witajcie. Czy może mi ktoś doradzić z Auto mapa? jak mnie poprowadzi do Chorwacji ? czy bez problemu ustawie w niej objazd autostrad w Słowenii?? no i czy nawigacja działa jak jest wyłączony przesył danych? albo co polecacie innego i oczywiście sprawdzonego z czym nie będzie żadnych problemów.
Siema, każda nawigacja doprowadzi do celu, tylko każda ma inny algorytm ustawiania tej trasy, i może być że różne nawigacje prowadzą inną trasą. Dlatego jest takie coś jak Pkt. "VIA". W AutoMapie wrzucasz pkt. docelowy, miejsce startu i masz "surową" trasę w/g AM. Żeby ominąć autobanę w Słowenii klikasz ppm myszy na miejsce na mapie i pokazuje się pkt. "VIA", klikasz w niego i masz 'via okolica" i "via" pkt.". Jadąc przez Słowenię radzę ustawić dokładnie "via" na drodze przelotowej i wybrać 'via pkt." AM pomyśli, pomieli i ustawi trasę z pkt. przelotowym, ustawiasz następny pkt. "via" i tak dalej aż osiągniesz trasę jaka tobie pasuje.
AutoMapa działa również offline.
Do Cro jeżdżę zawsze z AutoMapą i nie było żadnych problemów.
Ok dzięki wielkie to skorzystam z AM, a jeszcze takie pytanie jak pobieram AM na telefon to mi każe wybrać rodzaj mapy( polska Europa) wiadomo że wybiorę Europę, a oplata jest pobierana jednorazowo czy co miesiąc na nowo będzie naliczana??