radzio327 napisał(a):Witajcie. Mam pytanie czy auto mapa ściągnięta ze sklepu play na samsunga s5 spokojnie mnie doprowadzi do celu w Chorwacji? Działa gdy jest transfer wyłączony? Pozdrawiam
paulr napisał(a):To chyba nowosc bo wczesniej w automapie nie bylo takiej opcji
radzio327 napisał(a):Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?
paulr napisał(a):Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie
greenrs napisał(a):radzio327 napisał(a):Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?
Korzystam od kilku lat (choć sporadycznie bo raczej jeżdżę bez nawigacji) i jestem zadowolony. Jest dokładna, czytelna, prawie natychmiastowo dostosowuje się do zmian i ostatnio dość często aktualizowana. Dostępne są mapy całego świata - jedynym ograniczeniem jest pamięć telefonu. Ja korzystam pod Windows Phone ale myślę, że pod Androidem będzie podobnie. Korzystając offline nie będziesz otrzymywał informacji o korkach i innych utrudnieniach ale to oczywiste i dotyczy każdej nawigacji.
Czyli spokojnie w androidzie w samsung S5 powinno się sprawować w Chorwacji? O korki się tyle nie boje bo jadę we wrześniupaulr napisał(a):Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie
Nie od kwietnia a od lipca. No i jeśli operatorzy nie zaoferują korzystnych pakietów to nadal będzie drogo. Obniżka dotyczy ceny jednostkowej za określoną ilość kB a ta nawet w Polsce jest dość wysoka. Sytuację ratują oferowane pakiety w których cena za 100 kb może być kilkadziesiąt razy niższa niż bez pakietu.
greenrs napisał(a):radzio327 napisał(a):Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?
Korzystam od kilku lat (choć sporadycznie bo raczej jeżdżę bez nawigacji) i jestem zadowolony. Jest dokładna, czytelna, prawie natychmiastowo dostosowuje się do zmian i ostatnio dość często aktualizowana. Dostępne są mapy całego świata - jedynym ograniczeniem jest pamięć telefonu. Ja korzystam pod Windows Phone ale myślę, że pod Androidem będzie podobnie. Korzystając offline nie będziesz otrzymywał informacji o korkach i innych utrudnieniach ale to oczywiste i dotyczy każdej nawigacji.paulr napisał(a):Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie
Nie od kwietnia a od lipca. No i jeśli operatorzy nie zaoferują korzystnych pakietów to nadal będzie drogo. Obniżka dotyczy ceny jednostkowej za określoną ilość kB a ta nawet w Polsce jest dość wysoka. Sytuację ratują oferowane pakiety w których cena za 100 kb może być kilkadziesiąt razy niższa niż bez pakietu.
Jurek89 napisał(a):Witajcie. Czy może mi ktoś doradzić z Auto mapa? jak mnie poprowadzi do Chorwacji ? czy bez problemu ustawie w niej objazd autostrad w Słowenii?? no i czy nawigacja działa jak jest wyłączony przesył danych? albo co polecacie innego i oczywiście sprawdzonego z czym nie będzie żadnych problemów.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi