Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka nawigacja pod androida do Chorwacji?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.02.2016 15:21

Witajcie. Mam pytanie czy auto mapa ściągnięta ze sklepu play na samsunga s5 spokojnie mnie doprowadzi do celu w Chorwacji? Działa gdy jest transfer wyłączony? Pozdrawiam
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 13.02.2016 15:42

Działa gdy jest transfer wyłączony i poprowadzi Cie do celu.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.02.2016 16:56

radzio327 napisał(a):Witajcie. Mam pytanie czy auto mapa ściągnięta ze sklepu play na samsunga s5 spokojnie mnie doprowadzi do celu w Chorwacji? Działa gdy jest transfer wyłączony? Pozdrawiam

Musisz mieć tylko odpowiednio dużo miejsca w pamięci telefonu by zapisać mapy Chorwacji i krajów tranzytowych.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 13.02.2016 18:12

W automapie na androida chyba sie nie da... A napewno nie dalo pobrac krajow tranzytowych. Albo polska albo europa okolo 4gb chyba bylo. Jak cos polecam tomtoma. Nie dosc ze duzo tanszy to jeszcze mozna pobrac polowe europy(w sam raz na cro)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2016 18:38

W AutoMapie można zainstalować wybrany obszar europy, nie trzeba instalować (np. mało miejsca w pamięci) całości, i działa off-line.
Ja osobiście przerzucam się w tym roku na IGO.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.02.2016 19:22

Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 13.02.2016 19:31

To chyba nowosc bo wczesniej w automapie nie bylo takiej opcji. Teraz nie wiem bo juz nie mam. Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie a i automapa (nie wiem jak za granica) i tomtom testowalem zeszlego roku ma funkcje traffic ktora dziala idealnie. Caly korek w okolicach Brna ominiety bardzo szybko. Informacja o dlugosci korka do granicy slo/cro. Bo niestety w cro trafik juz nie dziala. :-(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2016 19:57

paulr napisał(a):To chyba nowosc bo wczesniej w automapie nie bylo takiej opcji

Była, teraz jest "ukryta" po opcją "zaawansowane"(podczas instalacji) .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.02.2016 20:00

radzio327 napisał(a):Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?

Korzystam od kilku lat (choć sporadycznie bo raczej jeżdżę bez nawigacji) i jestem zadowolony. Jest dokładna, czytelna, prawie natychmiastowo dostosowuje się do zmian i ostatnio dość często aktualizowana. Dostępne są mapy całego świata - jedynym ograniczeniem jest pamięć telefonu. Ja korzystam pod Windows Phone ale myślę, że pod Androidem będzie podobnie. Korzystając offline nie będziesz otrzymywał informacji o korkach i innych utrudnieniach ale to oczywiste i dotyczy każdej nawigacji.

paulr napisał(a):Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie

Nie od kwietnia a od lipca. No i jeśli operatorzy nie zaoferują korzystnych pakietów to nadal będzie drogo. Obniżka dotyczy ceny jednostkowej za określoną ilość kB a ta nawet w Polsce jest dość wysoka. Sytuację ratują oferowane pakiety w których cena za 100 kb może być kilkadziesiąt razy niższa niż bez pakietu.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.02.2016 20:09

greenrs napisał(a):
radzio327 napisał(a):Czytałem dużo opini o Here nawigacji i ją właśnie pobrałem w sklepie play za darmo jest i działa of line co o niej sądzicie?

Korzystam od kilku lat (choć sporadycznie bo raczej jeżdżę bez nawigacji) i jestem zadowolony. Jest dokładna, czytelna, prawie natychmiastowo dostosowuje się do zmian i ostatnio dość często aktualizowana. Dostępne są mapy całego świata - jedynym ograniczeniem jest pamięć telefonu. Ja korzystam pod Windows Phone ale myślę, że pod Androidem będzie podobnie. Korzystając offline nie będziesz otrzymywał informacji o korkach i innych utrudnieniach ale to oczywiste i dotyczy każdej nawigacji.
Czyli spokojnie w androidzie w samsung S5 powinno się sprawować w Chorwacji? O korki się tyle nie boje bo jadę we wrześniu
paulr napisał(a):Ale co do działania ofline to.... Jak juz pisalem od kwietnia roaming tanieje o okolo 80% a to oznacza ze dla wielu koszt korzystania z transferu danych juz nie bedzie takie drogie

Nie od kwietnia a od lipca. No i jeśli operatorzy nie zaoferują korzystnych pakietów to nadal będzie drogo. Obniżka dotyczy ceny jednostkowej za określoną ilość kB a ta nawet w Polsce jest dość wysoka. Sytuację ratują oferowane pakiety w których cena za 100 kb może być kilkadziesiąt razy niższa niż bez pakietu.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 13.02.2016 20:46

greenrs napisał(a):

Od 30 kwietnia.. Wiec nawet ci co jada w maju juz beda miec. W zeszlym roku trafic w 2 strony z yanoskiem w tle to okolo 10mb. WTedy bylo to cale 11zlotych. Po obnizce bedzie to kolo 2 zlotych. Nie pisalem ze korzystanie z internetu bedzie tanie.... Ale sam trafik to juz koszta marginalne....
harus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) harus » 15.02.2016 18:20

Hej! Ja osobiście polecam Navigona na Androida. W zeszłym roku doprowadził mnie idealnie do celu. Na trasie miałem wyznaczone miejsca tankowania LPG i planowane odpoczynki. W tym roku będzie podobnie :)
Dla zainteresowanych, mogę przesłać instalkę.
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 16.02.2016 04:07

Tylko IGo Primo 2.x
Na PL i do Cro.
Jurek89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek89 » 10.03.2016 12:30

Witajcie. Czy może mi ktoś doradzić z Auto mapa? jak mnie poprowadzi do Chorwacji ? czy bez problemu ustawie w niej objazd autostrad w Słowenii?? no i czy nawigacja działa jak jest wyłączony przesył danych? albo co polecacie innego i oczywiście sprawdzonego z czym nie będzie żadnych problemów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2016 11:33

Jurek89 napisał(a):Witajcie. Czy może mi ktoś doradzić z Auto mapa? jak mnie poprowadzi do Chorwacji ? czy bez problemu ustawie w niej objazd autostrad w Słowenii?? no i czy nawigacja działa jak jest wyłączony przesył danych? albo co polecacie innego i oczywiście sprawdzonego z czym nie będzie żadnych problemów.

Siema, każda nawigacja doprowadzi do celu, tylko każda ma inny algorytm ustawiania tej trasy, i może być że różne nawigacje prowadzą inną trasą. Dlatego jest takie coś jak Pkt. "VIA". W AutoMapie wrzucasz pkt. docelowy, miejsce startu i masz "surową" trasę w/g AM. Żeby ominąć autobanę w Słowenii klikasz ppm myszy na miejsce na mapie i pokazuje się pkt. "VIA", klikasz w niego i masz 'via okolica" i "via" pkt.". Jadąc przez Słowenię radzę ustawić dokładnie "via" na drodze przelotowej i wybrać 'via pkt." AM pomyśli, pomieli i ustawi trasę z pkt. przelotowym, ustawiasz następny pkt. "via" i tak dalej aż osiągniesz trasę jaka tobie pasuje.
AutoMapa działa również offline.
Do Cro jeżdżę zawsze z AutoMapą i nie było żadnych problemów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaka nawigacja pod androida do Chorwacji? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone